Μητσοτάκης για ΝΟΟR-1:Η κυβέρνηση προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση

15:18 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την βούληση να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση του ΝΟΟR-1 με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλύοντας το πολιτικό σκεπτικό της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι «μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων» και πρόσθεσε «ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να

μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας face news και για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

«Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία να παραμείνουν στην εξουσία».

«Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή μαζί σας«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Εν μέσω αντιπαραθέσεων η συζήτηση στη Βουλή για το «Noor 1» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΝΟΟR-1 Η,mitsotakis, nooR-1 i