Κέρκυρα: Καταργούν τμήματα των ΕΠΑΛ

15:21 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη διαμαρτυρία της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου παιδείας να καταργήσει ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ τον τομέα Πληροφορικής στη Β΄ Λυκείου, την ειδικότητα Υπαλλήλου Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Γ΄ Λυκείου. Στο 2ο ΕΠΑΛ την ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής στη Γ΄ Λυκείου, την ειδικότητα Τεχνικός

Υπολογιστών και Δικτύων στη Γ΄ Λυκείου. Στο ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας την ειδικότητα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Γ΄ Λυκείου. Μάλιστα το τμήμα πληροφορικής του εσπερινού ΕΠΑΛ πήρε πέρυσι το Α’ Βραβείο στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, για την δημιουργία της ρομποτικής εφαρμογής για άτομα με ειδικές ανάγκες, E-move.

Για το θέμα αυτό ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη έγκριση ολιγομελών στα ΕΠΑΛ σηματοδοτεί μόνο την αρχή. Το Υπουργείο και η Περιφερειακή Δνση Εκπ/σης προετοιμάζονται για τη μη έγκριση ολιγομελών στη Γενική Παιδεία, στα μαθήματα επιλογής και ξένων γλωσσών και στην Ειδική Αγωγή». Για τους παραπάνω λόγους αύριο στη μια μετά το μεσημερι στην περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα