«Έμμελα Θεία Πάθη» στο Μέγαρο Μουσικής

09:12 28/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συναυλία «Έμμελα Θεία Πάθη» παρουσιάζει το Εργαστήρι Ψαλτικής, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

Το Εργαστήρι Ψαλτικής, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Αθανασίου Παϊβανά, προσφέρει στο κοινό μια βαθιά κατανυκτική εμπειρία ακρόασης. Στη συναυλία τους στο Μέγαρο, τα μέλη του Εργαστηρίου, ακολουθώντας την Ψαλτική Παράδοση της Πόλης όπως τη μεταλαμπάδευσε ο Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θρασύβουλος Στανίτσας, μυούν τους ακροατές στο πνεύμα του Θείου Δράματος, μέσα από τροπάρια, κανόνες και δοξαστικά από την Ακολουθία

των Παθών, της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου. Τους ύμνους προλογίζει ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Η συναυλία με τίτλο «Έμμελα Θεία Πάθη» πραγματοποιείται με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Εργαστηρίου Ψαλτικής και του Αθανασίου Παϊβανά στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Το Εργαστήρι Ψαλτικής ιδρύθηκε το 1998 και έχει έδρα του την Αθήνα. Τα μέλη του έχουν ποικίλες επαγγελματικές δραστηριότητες, διακατέχονται όμως το ίδιο μεράκι, δηλαδή την αγάπη για τη συλλογική μελέτη, καλλιέργεια και διάδοση του πλούτου της Βυζαντινής Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης.

Τιμές εισιτηρίων:
7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, +65) – 10 € (Ζώνη Β) – 15 € (Ζώνη Α)

Μέγαρο Μουσικής
Τηλ. 210 7282333

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
μέγαρο εμμελα θεία πάθη
Τυχαία Θέματα