Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Α. Παπανδρέου

16:07 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε, στο περιστύλιο της Βουλής, την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική και Πολιτική Διαδρομή», με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο

του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, πρώην πρωθυπουργών, πολιτικών αρχηγών, καθώς και συγγενών, φίλων και στελεχών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Δήμητρα Λιάνη, τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Στο σύνολό της, η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα και ντοκουμέντα που συνδέονται με την προσωπική και πολιτική δράση του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα ιστορικά ντοκουμέντα προέρχονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ, το Ίδρυμα Κ. Σημίτης, την ΕΡΤ, τα ΑΣΚΙ, το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος, κ.α.

Τελευταία ημέρα της έκθεσης είναι η 30η Δεκεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα