Κέρκυρα:Εθελοντικό δίκτυο απο την ΠΙΝ

15:07 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τον Εθελοντισμό στα Ιόνια Νησιά, τη δημιουργία του Εθελοντικού Δικτύου Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκο Μιχαλά και τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας.

Εισηγητικά ο κ. Μιχαλάς τόνισε ότι βασικός στοχος της ΠΙΝ είναι το Εθελοντικό Δίκτυο Ιονίων Νήσων να αποτελέσει ένα κοινό τόπο για την προώθηση της ιδέας του Εθελοντισμού στα Ιόνια Νησιά, την προαγωγή, τη συνεργασία,

τη διασύνδεση και την υποστήριξη εθελοντικών φορέων και εθελοντών πολιτών καθώς και για το συντονισμό του εθελοντικού έργου στα όρια της γεωγραφικής μας περιφέρειας και στη βάση κοινά αποδεκτών προτεραιοτήτων.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπογράμμισε ότι η πρώτη ανακοίνωση του Εθελοντικού Δικτύου Ιονίων Νήσων αποτελεί την αρχή μιας στρατηγικής επιλογής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενεργό συμμετοχή στην Κοινωνία των Πολιτών και τις πανανθρώπινες αξίες που τη διέπουν. Επιπρόσθετα, είπε ότι αποτελεί ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο καθώς το Δίκτυο αυτό θα δώσει πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες για εθελοντισμό και πνοή για ενεργότερη κοινωνική συμμετοχή σε περισσότερους συμπολίτες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα