Εκταμίευση της δόσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου βλέπει ο Dombvroskis

11:54 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμη και σήμερα μπορεί να διευκρινισθούν τα λίγα, εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης, ενεργοποιώντας τις διαδικασίες αποδέσμευσης της δόσης που αναμένεται εντός Ιουνίου, πιθανώς κάπου στα μέσα του μήνα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis στο Bloomberg.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, ο ίδιος απάντησε: «Θα έλεγα ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει βασικά τελειώσει εκεί, κάποια πολύ λίγα εκκρεμή

ζητήματα θα διευκρινιστούν εντός των ημερών, εάν όχι σήμερα. Έπειτα από αυτό, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες για την αποδέσμευση της 2ης δόσης, σε κάθε περίπτωση αναμένουμε αυτό να συμβεί αυτόν το μήνα, πιθανώς κάπου στα μέσα του μήνα«.

Αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού οικονομικού προγράμματος σε βάθος χρόνου και ειδικότερα την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μετά, ο κ. Dombvroskis ανέφερε:

«Στα πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα