Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων σε 3-4 χρόνια βλέπει η Moody’s

11:21 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών συστημικών τραπεζών δείχνουν ότι η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2016 αλλά οι τράπεζες θα χρειασθούν τρία με τέσσερα χρόνια τουλάχιστον για να μειώσουν σημαντικά τα προβληματικά τους δάνεια τονίζει η Moody’s.

O διεθνής οίκος αξιολόγησης θεωρεί θετική από πιστοληπτικής σκοπιάς (credit positive) την μείωση των νέων μη εξυπηρετούμενων

δανείων. Επιπλέον, αναφέρει επίσης ότι η σημαντική μείωσή των NPLs τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια εξαρτάται από την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει έγκαιρα τις αξιολογήσεις του προγράμματος στήριξης.

Η Moody’s επισημαίνει ότι η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή εκείνων που δεν εξυπηρετούνται για πάνω από 90 μέρες, υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 400 εκ. ευρώ μεταξύ του τέλους του 2015 και του Μαρτίου 2016.

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνέβαλε στη συρρίκνωση των προβλέψεων των τραπεζών για προβληματικά δάνεια σε τριμηνιαία βάση, στρώνοντας το έδαφος για την επιστροφή τους σε κερδοφορία.

Σημειώνεται ότι το στοκ των προβληματικών δανείων ανήλθε σε 85,2 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα