Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις σε Μεσόγειο και Βαλκάνια

21:58 2/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνη απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια είναι η ειρηνική συμβίωση των λαών, τονίστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ομιλητές τον ιστορικό, μέλος του Π.Σ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παν. Ξοπλίδη και το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αλ. Αναγνωστάκη.

Οι

ομιλητές σημείωσαν ότι “με όπλο ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και με ένα εργατικό κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορούμε να διεκδικήσουμε την ειρήνη στην περιοχή μας και πρόσθεσαν παράλληλα αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. «Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στη γειτονιά μας. Η παρουσία νατοϊκής ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο, οι επιθετικές κινήσεις των Η.Π.Α. απέναντι στη Παλαιστίνη και το Ιράν και ο ευρύτερος σχεδιασμός τους για τα Βαλκάνια, η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία διαμορφώνουν μια αέναη εμπόλεμη κατάσταση με τους λαούς της περιοχής να είναι πάντα τα θύματα. Σε αυτό το κλίμα προστίθενται τόσο ο Ελληνο – Τουρκικός ανταγωνισμός όσο και το ζήτημα της Μακεδονίας.
«Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», έλεγε ο Βρετανός λογοτέχνης Τζόνσον, και φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται περίτρανα σήμερα. ΝΑΤΟ, ΕΕ και οι Έλληνες ταγοί τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή) επενδύουν σε ένα σύγχρονο εθνικισμό που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των κερδοσκοπικών επενδύσεών τους εις βάρος όλων των λαών της περιοχής. Επενδύουν σε ένα σύγχρονο εθνικισμό και αντικομμουνισμό που θα σταθεί ανάχωμα στην ανατρεπτική δύναμη του εργατικού κινήματος.
Το ζήτημα της ονομασίας επείγει να λήξει ώστε το ΝΑΤΟ να επεκτείνει και να εδραιώσει την στρατιωτικό-πολιτική κυριαρχία του στην περιοχή. Το ζήτημα της Κύπρου πρέπει να λήξει ώστε να εκμεταλλευτούν Ιταλικές και Γαλλικές πολυεθνικές τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Η Τουρκία οξύνει την αντιπαράθεση με Ελλάδα και Κύπρο για να εξασφαλίζει η αστική της τάξη μερίδιο από τη νέα μοιρασιά του πλούτου της γειτονιάς μας.
Και εν μέσω όλων αυτών πρoχωράει κανονικά η αξιολόγηση και η μνημονιακή λαίλαπα για τον ελληνικό λαό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι από τα σχέδιά τους δεν έχουμε να επωφεληθούμε τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα