Δήλωναν βρεφικά είδη και συμπληρώματα διατροφής ενώ το φορτηγό έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο!

Ολόκληρο οπλοστάσιο προσπάθησαν να περάσουν με φορτηγό από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, εντοπίστηκαν όμως έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY).

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), μεταξυ αλλων 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού - αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια, καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή

Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο. Ο Έλληνας παραλήπτης εντοπίστηκε με τη ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

λαθραίασυλλήψειςτελωνείο ΠρομαχώνατελωνείοΒουλγαρίασύνορα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήλωναν,dilonan