Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα της ύφεσης επέστρεψε από το 2017 στην ανάπτυξη

Για θεαματική αλλαγή της εικόνας στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η ανεργία σε τρία χρόνια, υποχώρησε κατά 7% και διατηρεί μια συνεχή τάση αποκλιμάκωσης. Διαμορφώνουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τον αναπτυξιακό νόμο, στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, σταθερό τραπεζικό σύστημα και την ταχύτατη απορρόφηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων» ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Για

την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε «η Ελλάδα σήμερα, είναι μια χώρα πιο φιλική πρόσθεσε ο πρωθυπουργός» στην επιχειρηματικότητα & τις επενδύσεις, λιγότερο γραφειοκρατική, με σύγχρονο φορολογικό μηχανισμό, ομοιόμορφους, αδιάβλητους κανόνες ανταγωνισμού και με ενισχυμένες κοινωνικές δομές για το σύνολο των πολιτών. Για αυτό και οι επενδυτές επιβραβεύουν την ελληνική προσπάθεια ακόμη και όταν η συγκυρία στις αγορές δεν είναι και πολύ ευνοϊκή.

Εξήγησε πως «η Ελλάδα εντάσσεται σήμερα στον επενδυτικό σχεδιασμό κρατών και μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και δεν θα ήταν υπερβολή να επαναλάβω ότι είμαστε όπως λένε στην καθομιλουμένη των αγορών και των επενδυτών: «the next big thing» στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη».

Για το φαινόμενο του brain drain: «Προσπαθήσαμε να δώσουμε απαντήσεις με την ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης και επανένταξης στο εργατικό δυναμικό και με την παροχή φορολογικών κινήτρων, επιχορηγήσεων καθώς και με την αύξηση των πόρων για έρευνα και τεχνολογία».

Βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της προσπάθειας μας, δηλαδή στο σημείο που είναι ορατό το νήμα του τερματισμού και αυτό που χρειάζεται είναι να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα για τον τόπο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι η δίκαιη ανάπτυξη είναι «η ιστορική εκκρεμότητα που πρέπει να εκπληρώσουμε».

«Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά εξετάσεις στον ελληνικό λαό, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη», είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Ένα διαφορετικό ήθος και ύφος στη διαχείριση της ευθύνης αλλά και του δημόσιου συμφέροντος. Μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, από τη διαπλοκή των συμφερόντων, την πελατειακή λογική που γνωρίσαμε και πληρώσαμε ως χώρα στο παρελθόν. Αλλά και στη διαχείριση διεθνών κρίσεων δώσαμε κρίσιμες εξετάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα