Εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κ. Καραμανλή

21:15 6/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση "Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε και τώρα" του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατό του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος
Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της συμπολίτευσης Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Πικραμμένος, έδωσαν το παρών στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

«Ο Κ. Καραμανλής ήταν μεγάλος μεταρρυθμιστής και όταν κάνουμε μεταρρυθμίσεις τιμούμε την παρακαταθήκη του και υπηρετούμε το εθνικό και δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση, σημειώνοντας ότι δεν χαρίστηκε σε κανέναν , καθώς ήξερε να πολεμά και να ενώνει, να κερδίζει και να χάνει, αλλά και να υπομένει και να επιμένει.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «είχε δυτικό προσανατολισμό όταν άλλοι έκαναν διαδηλώσεις ενάντια στη Δύση» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.«Οι αντίπαλοί του τον τιμούν στα λόγια. Εμείς όμως τον τιμούμε με πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας πως «με τον ίδιο τρόπο που πολεμούσαν τότε τον Καραμανλή, πολεμούν και εμάς, με τις ίδιες λαϊκίστικες κορόνες».

Την συνεισφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην θεμελίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την δικτατορία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Καραμανλής ήταν μια «ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας», και υπενθύμισε και μια αναφορά του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή τότε Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του.

Τη βεβαιότητά του ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μας έλεγε σήμερα ότι είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να διασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού ως μιας από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πατρίδας μας μέσα σε συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στην εδραίωση τη δημοκρατίας .

Στην «αποφασιστική συμβολή» του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «τεράστια» την παρακαταθήκη που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, απαριθμώντας τους σταθμούς της πολιτικής του διαδρομής, που, όπως είπε, επηρέασαν καθοριστικά την πορεία της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις: Αντ. Σαμαράς: «Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και μας εμπνέει»

Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή έπλεξε ο Α. Τσίπρας

Ε. Βενιζέλος για Κ. Καραμανλή: Η δημοκρατική μετάβαση του1974, επίλυση πολιτειακού, ένταξη στην Ε.Ε.

Φ. Κουβέλης-15 χρόνια από το θάνατό του Κ. Καραμανλή: Η παρακαταθήκη του ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης

Keywords
Τυχαία Θέματα