Φυλακή στον 17χρονο για το φονικό στο Ροτάσι

Ποινή φυλάκισης 13 χρόνων επέβαλε σήμερα το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, στον 17χρονο βασικό κατηγορούμενο, για τηναιματηρή συμπλοκή σε αγροτική περιοχή στο χωριό Ροτάσι Ηρακλείου, το Σεπτέμβριο του 2012, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συνομήλικός τουΓιώργος Βελεγράκης και να τραυματισθούν τρία ακόμη άτομα.

Ακόμη,το δικαστήριο επέβαλε στον 17χρονο να μην έχει στο εξής καμιά επαφή με την οικογένεια του θύματος και να μην επιστρέψει στο χωριό πριν από τα 21 του χρόνια,

Για τον δεύτερο 17χρονο κατηγορούμενο,

το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Δεν του επιβλήθηκε ποινή, όμως θα παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στον επιμελητή Ανηλίκων, ώστε σταδιακά να μπορέσει να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Νωρίτερα,ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του πρώτου ανήλικου, βασικού κατηγορουμένου, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία και την αθώωσή του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου θείου του θύματος.

Οεισαγγελέας, εξάλλου, για τον δεύτερο 17χρονο κατηγορούμενο και εξάδελφο του θύματος είχε προτείνει την αθώωσή του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ για τις κατηγορίες της συμπλοκής, παράνομης οπλοφορίας πιστολιού και οπλοχρησίας είχε προτείνει την ενοχή του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στο Ηράκλειο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κεκλεισμένων των θυρών την περασμένη Παρασκευή και διακόπηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας για να συνεχισθεί σήμερα.

Ησημερινή διαδικασία διεξήχθη, στο ισόγειο της πρώην αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, λόγω έλλειψης αιθουσών στο Δικαστικό Μέγαρο, αλλάμε παρόμοια διαδικασία και με τα ίδια αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ηυπόθεση δεν κλείνει σήμερα δικαστικά, αλλά μόνο ως προς τους ανηλίκους, αφού για τους ενηλίκους που εμπλέκονται, η δίκη τους αναμένεται να προσδιοριστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα