Εκδηλώσεις στο φως του φεγγαριού

09:10 23/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλειάδα εκδηλώσεων οργανώνονται για το βράδυ της Κυριακής υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Εκδηλώσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στα κέντρα των Δήμων της Ηπείρου με τη σφραγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και την αρωγή των Εφορειών Αρχαιοτήτων.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.
Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα εμφανιστούν την Κυριακή 26 Αυγούστου η Αργυρώ Καπαρού και ο Σταύρος Σιόλας. Δύο νέοι καλλιτέχνες που γράφουν

τη δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή. Με συναυλία της Γλυκερίας, θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Ακρόπολη στο λόφο «Καστρί», ο Δήμος Ζίτσας.

Στην Πρέβεζα ο εορτασμός της Πανσελήνου θα κορυφωθεί την Κυριακή ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Ταυτόχρονα την Κυριακή θα διεξαχθεί και η παραδοσιακή πλέον γιορτή σαρδέλας. Στην Άρτα στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνει μουσική εκδήλωση ενώ παράλληλα θα είναι επισκέψιμος έως τα μεσάνυχτα και ο χώρος του μουσείου. Μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας υπό την αιγίδα της Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου. Τέλος, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης διοργανώνεται μουσική βραδιά με τον Νότη Μαυρουδή και την Νένα Βενετσιάνου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα