ΓΕ: Από το 2014 έγινε προειδοποίηση για την ασφαλιστική Olympic

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει ότι στην Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2014 έκανε αναφορά για την ασφαλιστική εταιρεία Olympic.

Όπως αναφέρει, «είναι η μία από τις 2 εταιρείες που αναφέρεται ότι θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα το 2016 με την εισαγωγή της Φερεγγυότητας ΙΙ και απαιτείτο η συνεχής παρακολούθηση».

Μάλιστα παραθέτει το πιο κάτω απόσπασμα:

Να θυμίσουμε ότι

κοντά στους 200 χιλιάδες πελάτες επηρεάζει η πτώχευση της κυπριακής ασφαλιστικής Olympic Insurance. Από την υπόθεση «Ολύμπικ» ζημιώθηκαν 200.000 Βούλγαροι. Η Εταιρεία είναι ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στη Βουλγαρία (υπό το καθεστώς ελεύθερης εγκατάστασης) στους Κλάδους Γενικής Φύσεως.

Η Εταιρεία άσκησε το δικαίωμά της για υποβολή προσφυγής προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών (της Κύπρου) κατά της απόφασης της Εφόρου Ασφαλίσεων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 347 του Νόμου. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, αφού εξέτασε την προσφυγή, εξέδωσε την απόφασή του στις 17/7/2018, με την οποία επικύρωσε την απόφαση της Εφόρου Ασφαλίσεων για την ανάκληση της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών της Εταιρείας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 153(2) του Νόμου, η εν λόγω απόφαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 318(1) του Νόμου, η ανάκληση της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών της εν λόγω Εταιρείας, υπάγεται την αναγκαστική διάλυση και εκκαθάρισή της από το Δικαστήριο.

Αναφορά στην Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2014 γαι την ασφαλιστική εταιρεία Olympic. Ειναι η μία από τις 2 εταιρείες που αναφέρεται ότι θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα το 2016 με την εισαγωγή της Φερεγγυότητας ΙΙ και απαιτείτο η συνεχής παρακολούθηση pic.twitter.com/kbsRZ7Mh70

— Odysseas Michaelides (@OMichaelides) August 23, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα