Εκ νέου έγγραφο προς το Υπ. Υγείας για τις ελλείψες σε δομές από τον Ιατρικό Σύλλογο

15:05 21/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, με βάση την κατάσταση των δομών Υγείας του νομού απέστειλε εκ νέου έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, στο οποίο για μία ακόμη φορά επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυσή τους, κυρίως με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα. Στο έγγραφο μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνεται:
“Tο Γ.Ν. Καρδίτσας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοιού βγήκε πληγωμένο και ειδικά η Παθολογική του κλινική, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτή λειτουργεί με το ήμισυ του προσωπικού

της και υπέστη και την πρόσφατη απώλεια ενός εξαιρετικού μας συνάδελφου.

Η ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής, της ΜΕΘ, της Μονάδας Covid και του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο μας είναι μονόδρομος, καθώς χρειαζόμαστε ιατρούς αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, και ειδικότερα, όπως προαναφέραμε, παθολόγους. Το Κ.Υ. Καρδίτσας και η 2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας δεν διαθέτουν κανέναν Γενικό ιατρό ή Παθολόγο και λειτουργούν με Γενικούς γιατρούς αποσπασμένους από άλλα Κέντρα Υγείας, οι οποίοι στηρίζουν τα χωριά τους και εφημερεύουν και στα κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο στην υποδοχή των περιστατικών Covid.
Eνώ στην 1η ΤΟΜΥ υπάρχει μόνο ένας παθολόγος ιατρός, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τις ιχνηλατήσεις και για τα rapid test . Χρησιμοποιούνται επομένως όλες οι εφεδρείες και οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν όρθιες τις δομές Υγείας”.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες ελλείψεις, όπως έχει ενημερώσει με επιστολή του ο Ιατρικός σύλλογος, αλλά και σε τηλεδιασκέψεις για την κατάσταση των δομών Υγείας του νομούς με τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν όπως η καταστροφή του κέντρου Υγείας Μουζακίου.  Ωστόσο τώρα προέχει προέχει η ενίσχυση με ιατρικό κυρίως προσωπικό στις συγκεκριμένες κλινικές πολύ περισσότερο όταν οι ειδικοί περιμένουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι το Νοσοκομείο πρέπει να εξυπηρετεί και όλα τα non Covid περαστικά.
Τέλος υπογραμμίζεται ότι ιδιώτες ιατροί επιτελούν ένα σημαντικό έργο και ρόλο στην διαχείριση Covid και non Covid περιστατικών και έπρεπε να εμβολιαστούν μαζί με τους ιατρούς του ΕΣΥ και φυσικά μαζί και το βοηθητικό προσωπικό των Ιατρείων τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα