Π.Π.Μ.: Να καταγγελθεί στην Ε.Ε. και το Ε.Κ. το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

15:05 21/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιστολή της προς όλους τους φορείς της Μαγνησίας η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας υπενθυμίζει ότι στις 31 Μαρτίου 2021 εκδικάζεται στο ΣτΕ προσφυγή της κατά της απόφασης του τέως αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου με την οποία αναβαθμίστηκε η ΑΕΠΟ της ΓΕΤ

και δόθηκε το πράσινο φως για την καύση σκουπιδιών που μεταφέρονται από το εξωτερικό (κυρίως την Ιταλία) και καίγονται στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο.

Επίσης θυμίζει ότι από το 2008 η ΠΠΜ έχει κάνει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την

ατμοσφαιρική ρύπανση του Βόλου και τη συμμετοχή σε αυτή της ΑΓΕΤ. «Η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιείχε θετικά στοιχεία. Φυσικά από το 2008 μέχρι σήμερα, αντί η κατάσταση να βελτιωθεί έχει γίνει πολύ χειρότερη. Είναι γνωστή και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της προσφυγής μας στο ΣτΕ πιστεύουμε ότι πρέπει ΟΛΟΙ οι φορείς της Μαγνησίας, από κοινού, να προβούν σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε ως πολίτες της ΕΕ. Παρακαλούμε να έχουμε τη σχετική απάντησή σας το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.

               Επισυνάπτεται  η από το 2008  απάντηση της ΕΕ

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα