Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής8-3-2017

11:33 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Αστράφτουν από οργή οι Κτηνοτρόφοι για την CETA

Άστραψε και βρόντηξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων περιφέρειας Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας για την υπερψήφιση της CETA -Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία-η οποία πλήττει άμεσα και καίρια την ΦΕΤΑ ένα από τα γνωστότερα προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, από Ευρωβουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

και του Ποταμιού.

Ο κ. Παλάσκας δεν δίστασε να τους αποκαλέσει «προδότες» του εθνικού μας προϊόντος , που με κόπο κατακτήθηκε και που σε αντίθεση με την Ιταλία και την Γαλλία, δεν φρόντισαν οι πολιτικοί να την διασφαλίσουν με διακρατικές συμφωνίες.
«Το θέμα το έχουμε ψάξει και μπορεί να το σταματήσουν οι 300 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι οποίοι θα πρέπει να ενωθούν για ένα θέμα μέγιστης εθνικής αξίας και να το βροντοφωνάξουν σε όλους. Εάν ισχύσει η συγκεκριμένη συμφωνία θα πλημμυρίσει ο τόπος από λευκό τυρί τύπου ΦΕΤΑ. Αμέσως 500.000 Αιγοπροβατοτρόφοι της Ελλάδας θα σβήσουν και μαζί τους άλλα 15 εμπλεκόμενα επαγγέλματα. Εμείς ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια και στο πλαίσιο αυτό θα συστήσουμε και την διεπαγγελματική ΦΕΤΑΣ άμεσα στις επόμενες μέρες.
Το ψήφισμα της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, όπου βρέθηκαν και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές, με το οποίο ζητούν να μην περάσει η CETA, το απέστειλαν οι Κτηνοτρόφοι σε όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Εκδήλωση για το Βαμβάκι από την Διεπαγγελματική βάμβακος

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στην Κομοτηνή πραγματοποιείται μία από τις τρείς ημερίδες για το βαμβάκι, τις οποίες ετοιμάζει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει στους αγρότες που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, το μέλος της Διεπαγγελματικής, Νίκος Κουρκούτας.
Σκοπός της ενημέρωσης είναι την εμπέδωση του ρόλου της Διεπαγγελματικής, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Αυτοδιοίκηση

Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

Ο Δήμος Κομοτηνής, προωθώντας την ισότητα και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών ως υποστηρικτική δομή, ώστε να μην αφήνεται στο έλεος του θύτη καμία γυναίκα που έχει υποστεί βία. Με σκοπό την προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών της, ο Ξενώνας του Δήμου παρέχει στέγη, σίτιση και ασφάλεια, ψυχοκοινωνική στήριξη, πληροφόρηση για τα δικαιώματα της και τις κοινωνικές παροχές και συμβουλευτική απασχόλησης από εξειδικευμένο προσωπικό. Συγκεκριμένα, ο Ξενώνας είναι πλήρως στελεχωμένος με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, διοικητικό στέλεχος, βοηθητικό προσωπικό και από υπηρεσίες φύλαξης.
Γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει λύση! Αν γνωρίζετε κάποια γυναίκα- θύμα βίας ή η ίδια η γυναίκα που έχει υποστεί βία, μπορεί να απευθυνθεί είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής (25310-82063), είτε στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900.

Εκδήλωση της ΠΑΜ-Θ για την ημέρα της Γυναίκας

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ διοργανώνει σήμερα εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» πρώην Νομαρχία, στην Κομοτηνή, στις 06:30 το απόγευμα.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Ζωή Γαβριηλίδου.

Στο μεταξύ μηνύματα για την σημερινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας για το σεβασμό του ρόλου της στη Ζωή και στην Εργασία και τα αναφαίρετα δικαιώματά της για κοινωνική καταξίωση και ενεργό ρόλο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, απέστειλαν γυναίκες που ενεργοποιούνται στον πολιτικό στίβο και στην Αυτοδιοίκηση, όπως η Ελένη Λαφτσή, η Βούλα Ελευθεριάδου, ο σύλλογος Γυναικών Ξάνθης, η ΝΟΔΕ της ΝΔ Ξάνθης.

«Τρέχω για να έχω». Ο 1ος αγώνας δρόμου της ΔΕΥΑ Αβδήρων και του Δήμου Αβδήρων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αβδήρων (ΔΕΥΑΑ) και ο Δήμος Αβδήρων, προκηρύσσουν τον 1ο αγώνα δρόμου «τρέχω για να έχω», την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.
Αφορμή για τη διεξαγωγή του αγώνα συνιστούν ο εορτασμός για την παγκόσμια μέρα για το νερό (22 Μαρτίου) και η παρουσία στο Δήμο μας Ιταλών μαθητών από τη Σικελία που θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών του Γυμνασίου Γενισέας, στο πλαίσιο του έργου «Water Power» του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.
Σκοπός είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής μικρών και μεγάλων στον αθλητισμό και να τους ενημερώσουμε για τη σημασία της προστασίας και ορθής διαχείρισης του πόσιμου νερού.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στο παλιό γήπεδο του Πετεινού. Η διαδρομή έχει μήκος 5 χλμ. και ώρα εκκίνησης 11:30 π.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αβδήρων www.avdera.gr

Υγεία

15χρονος μαθητής κοιμήθηκε υγιής και ξύπνησε τυφλός

Συγκλονίζει η περιπέτεια της υγείας του 15χρονου μαθητή του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής ο οποίος πριν από ένα μήνα κοιμήθηκε υγιέστατος και ξύπνησε τυφλός . Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής από το συγκρότημα MICE THE SWING BAND με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για τις ιατρικές εξετάσεις του 15 χρονου μαθητή. Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο δ/ντης του σχολείου Ηλίας Ιωαννάκης καθηγητές του σχολείου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που απεστάλησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ανακοινωθούν σήμερα και την Παρασκευή και θα δείξουν την περαιτέρω θεραπεία του 15χρονου μαθητή o οποίος κατάγεται από μονογονεϊκή οικογένεια που έχει ανάγκη οικονομικής συμπαράστασης .

Επιμελητήρια

Επιμορφωτικό σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη & Κομοτηνή σεμινάριο με θέμα:
«Εργασίες Τέλους Χρήσεως (Απλογραφικά και Διπλογραφικά Βιβλία )υπό το πρίσμα των Ε.Λ.Π. και της Φορολογίας Εισοδήματος».
Εισηγητής: Λαζαρίδης Γεώργιος(Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως 11/03/2017 και θα έχει το κάθε ένα διάρκεια 4 ωρών.

ΔΠΘ

Νέες διακρίσεις του Πολυτεχνείου Ξάνθης στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών ΝΑ Ευρώπης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για ακόμα μια φορά κατάφερε να διακριθεί στην Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης με διεθνείς συμμετοχές «SEEMOUS» κάτω από την καθοδήγηση του Καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Βασιλείου Παπαδόπουλου.
Η ομάδα του πανεπιστημίου επέστρεψε στην Ξάνθη έχοντας κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Θεόδωρο Παναγιώτη Χατζηνικολάου φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και μία εύφημη μνεία με τον Αναστάσιο Σαπαλίδη φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 11 χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η μοναδική φορά που δίνεται η διάκριση της εύφημης μνείας, για την πλήρη και άριστη επίλυση ενός ολόκληρου θέματος.
Αναλυτικά, η ομάδα είχε ως υπεύθυνο για την προετοιμασία τον Καθηγητή Βασίλειο Παπαδόπουλο και οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω:
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
• Ζελεσκίδης Απόστολος
• Σαπαλίδης Αναστάσιος
• Τσιαμήτας Σπυρίδων
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
• Αρναούτογλου Δημήτριος
• Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος
• Ευαγγελόπουλος Γεώργιος
• Χατζηνικολάου Θεόδωρος Παναγιώτης

Κοινωνία

Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή, ημερίδα από το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποιεί την Παρασκευή συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα « Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή » με εισηγητές τον Σταμάτη Μαλέλη, Συγγραφέα και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, τον Δρ. Γεώργιο Φλώρο, Ψυχίατρο, Επιστημονικό Συνεργάτη Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρο Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Λαμπρινή Θεοδώρα Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο, Επιστημονική Συνεργάτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Elisso, αίθουσα ΧΕΝΙΑ και ώρα 7.00 μ.μ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κινήματα

Kardelen: Λεωφορεία για την πορεία στις Σκουριές

Λεωφορείο για την πορεία στις Σκουριές βάζει η οργάνωση Καρδελέν, για το ερχόμενο Σάββατο και για το επόμενο Δικαστήριο της Δευτέρας 13 Μάρτη
«Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται γιατί υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά της να έχει έναν τόπο να ζει, νερό να πίνει, αέρα να αναπνέει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6977193228 / 6948224323

Διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Ξάνθη

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης ενημερώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνει, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Διήμερο εκδηλώσεων, στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, στις 10-11 Μάρτη.

Σύλλογοι

«Μαθαίνω να προστατεύομαι»

Ημερίδα με γενικό τίτλο: «Μαθαίνω να προστατεύομαι» διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής. Η εκδήλωση αποτελεί τον προπομπό για την έναρξη του Βασικού Σχολείου Εκπαίδευσης νέων Εθελοντών Διασωστών που ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου 2017.
Στις επιμέρους ενότητες της ημερίδας περιλαμβάνονται εισηγήσεις για: την Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας, την Πυρασφάλεια-Πυροπροστασία, τις Βασικές Αρχές για την Προστασία σε σεισμό, τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες, την Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο, την Ασφάλεια σε δραστηριότητες στη φύση.

Ετήσιος χορός του Μορφωτικού

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 21:00 στο Ποσειδώνιο ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Πολιτισμός

Tο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου οργανώνουν στην Ξάνθη από την Πέμπτη 9 έως και Δευτέρα 13 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut. Κάθε βράδυ στις εννέα στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει τους Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα, από προβολές και συζητήσεις καθώς και στους γερμανόφωνους να εξασκήσουν τη γλώσσα.

Ο Ιορδάνης Κουμασίδης στο «Δύο»της Ξάνθης

Τον συγγραφέα Ιορδάνη Κουμασίδη και τη νουβέλα του «Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο» παρουσιάζουν σήμερα το βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Κέδρος».
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Στεφανίδης.

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη στην Ξάνθη

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», σήμερα στις 20.00 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟΣΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ – διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου Πρώτη κραυγή της σιωπής» -«Σπίθα» του Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, φετα, ΠΑΣΟΚ, γαλλια, ελλαδα, κομοτηνη, λύση, sos, νοδε, δευα, water, power, χλμ, αθηνα, θεσσαλονικη, αλεξανδρουπολη, ξανθη, σκαι, ΑΠΘ, λεωφορεια, μαΐου, βιβλιοπωλείο, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, σπιθα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, βουλευτες, ημερα της γυναικας, ελενη, δημοκριτειο, γυναικα, εμπορικη, εργασια, θεμα, ιταλια, καταθλιψη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σκαι, χορος, ωρα, ελεος, αξιζει, βαμβακι, βραδυ, βρισκεται, γηπεδο, γλωσσα, δευα, δευτερα, δυνατοτητα, δημος, δηλωσεις, δομη, δωσει, διαδικτυο, διημερο, ευη, αιθουσα, υπαρχει, εκκινηση, εβδομαδα, ενημερωση, εξετασεις, επαγγελματα, εποχη, ετος, ευξεινος, ζωη, υγιης, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεοδωρα, ιορδανης, ιστορικο, εκδοσεις, λεσχη, μαΐου, μηκος, μηνυματα, μνεια, νερο, νοδε, νομαρχια, νουβελα, ξενοδοχειο, ομαδα, οικογενεια, ορεστιαδα, παρουσιαση, πεμπτη, περιφερειακο, ποσειδωνιο, πρισμα, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, σικελια, σιτιση, σχολειο, τυφλος, τμημα, τυρι, φετα, φεστιβαλ, φυση, φορα, χατζηνικολαου, χρηστος, χλμ, αγωνας, αρναουτογλου, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, εννεα, υγρο, κυριακη, λευκο, μια φορα, οργη, πληροφοριες, sos, θανου, υγειας
Τυχαία Θέματα