Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 23 Νοέμβρη

12:23 23/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση –Στήριξη Επιχειρήσεων
12,5 εκατ. από το πακέτο Γιούνκερ στη Sunlight για επέκταση στην Ξάνθη

Η εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων μπαταριών SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia, επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη, σε συνέχεια του δανείου ύψους 12,5 εκατ. ευρώ που επιβεβαίωσε

η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης στην Αθήνα.
Το δάνειο αυτό αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.
Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας

Κυβέρνηση-Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης
Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την έναρξη, σήμερα στις 12.00, της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς», που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο />Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 90.000.000 ευρώ, απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών που θα εργαστούν σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

Ολοκληρώθηκε ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών

Ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα και στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τελική μεθοδολογία οριοθέτησης είχε σαν αποτέλεσμα, οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως υποκείμενες σε φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την υφιστάμενη οριοθέτηση. Στην πρόταση της διαβούλευσης οι εκτάσεις αυτές ανέρχονταν σε 0,78 εκατ. εκτάρια, ενώ στον τελικό χάρτη φτάνουν τα 1,3 εκατ. εκτάρια.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2017, ο αριθμός των δικαιούχων Εξισωτικής Αποζημίωσης στις μειονεκτικές περιοχές με τη νέα οριοθέτηση θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Κατ’ επέκταση και οι πόροι που θα απαιτηθούν για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών απαιτήσεων του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια σημερινά επίπεδα ή και ακόμη υψηλότερα, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι των περιοχών που χάνουν το χαρακτηρισμό τους και δεν περιλαμβάνονται στη νέα οριοθέτηση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης έως το 2020.
Επισημαίνεται ότι η νέα οριοθέτηση θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την έγκρισή της από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ισχύσει με την πρόσκληση του μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης το 2019.

Εκπαίδευση
Υπό κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Υπό κατάληψη τελεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής από τους μαθητές του, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι μαθητές αλλά και οι γονείς ισχυρίζονται πως με τις αλλαγές αυτές, χάνει το σχολείο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και εξομοιώνεται με το Γενικό Λύκειο, καθώς από σχολείο εξειδίκευσης στη Μουσική, γίνεται Σχολείο παρότρυνσης προς τη Μουσική.
Επι πλέον οι μαθητές ζητούν να πάρουν και την πιστοποίηση για τα 6 χρόνια Μουσικής που έχουν διδαχθεί με την ολοκλήρωση της φοίτησης στο Μουσικό Σχολείο.

Με προσθήκες η τελική μορφή του άρθρου 40 για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Σχετικά με τις έντονες ανησυχίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες μέρες για δήθεν υποβάθμιση ή ακόμα και κατάργηση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωση διευκρινίζει ότι με προσθήκες θα είναι η τελική μορφή του άρθρου 40 για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Ο σκοπός των σχεδιαζόμενων αλλαγών στον ιδρυτικό νόμο για τα σχολεία αυτά δεν είναι άλλος από τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών/μαθητριών του σήμερα. Υπηρετώντας αυτόν ακριβώς τον σκοπό απαλείφθηκαν διατάξεις που παραμένουν ανενεργές εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα το ΚΣΥΜΕ που έχει κλείσει αλλά και το πρόγραμμα με τα Δημοτικά σχολεία που λειτούργησε μόνο μια διετία ως πρόγραμμα ΕΣΠΑ στις αρχές του 2000.
Στο πνεύμα αυτό, το ΥΠΠΕΘ λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις παρατηρήσεις και διαφωνίες που εκφράστηκαν μετά τη γνωστοποίηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών οι οποίες θα φανούν ενσωματωμένες και στο τελικό προς ψήφιση άρθρο 40.
Δεδομένου του ειδικού χαρακτήρα των σχολείων αυτών, προβλέπεται η σύσταση επιτροπής ειδικών σε θέματα μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών η οποία, απαλλαγμένη από θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών Σπουδών και Προσωπικού, θα έχει ως αποκλειστικό έργο να εισηγείται για θέματα της μουσικής και των τεχνών, από σκοπιά τόσο επιστημονική όσο και παιδαγωγική (βιβλία μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων, επιμορφώσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις).

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των αναγκών των σχολείων αυτών σε εξοπλισμό, προωθείται άμεσα η ανάληψη της δαπάνης από κονδύλι του ΥΠΠΕΘ, δεδομένου ότι το ΚΣΥΜΕ έχει προ πολλού πάψει να υφίσταται

Αυτοδιοίκηση
«ΦιλόΔημος»: 132 εκατ. ευρώ για 43 νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Συνολικά στην ΑΜΘ χρηματοδοτούνται με 25 εκατ. ευρώ επιχειρήσεις ύδρευσης και Δήμοι σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Νέστο και Κομοτηνή .
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΥΑ Κομοτηνής για αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Κομοτηνής θα χρηματοδοτηθεί με 3.000.000,00 €, και για αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό υφιστάμενης μονάδας ΕΕΛ Δήμου Κομοτηνής θα χρηματοδοτηθεί με 5.650.245,64 €

Ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Οι φετινές εκδηλώσεις για την Ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν την 25η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή. Για τον εορτασμό της ημέρας ορίζουμε θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ηςΝοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.
Στις 8:00θα γίνει η επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.
Στις 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος .
Στις 10:45 ομιλία σχετικά με το ρόλο της Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του Ηρώου από την κα Τσανοπούλου Κλεάνθη, υπάλληλο της ΠΑΜΘ-Π.Ε. Ξάνθης.
Ακολουθεί κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τους Βουλευτές, τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, το Λιμενάρχη Λάγους, το Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα του Δ΄.Σ.Σ.

Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Ενόψει της 25ης Νοέμβρη, ως Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, αύριο στις 11:00 το πρωΐ , τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ενημερώνοντας τους πολίτες και διαθέτοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.

Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων.
Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 143 γυναίκες και παιδιά.
Στον ξενώνα όπου παρέχεται ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική.
Επιπλέον, ο Ξενώνας διεύρυνε τις υπηρεσίες του και δέχεται γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ υπέρ της Ισότητας στις 25 Νοέμβρη

Επιπρόσθετα, στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μπάσκετ υπέρ της ισότητας και κατά τις έμφυλης βίας, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, μεταξύ των Α.Ε Κομοτηνής και των παλαίμαχων Α.Ε Κομοτηνής στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής (κλειστό γυμναστήριο).
Η είσοδος θα είναι δωρεάν και τα στελέχη θα βρίσκονται εκεί, με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση του μηνύματος ¨Δεν είσαι η μόνη, Δεν είσαι μόνη¨.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και η διεύθυνση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, είναι απόρρητα, και επομένως, μπορεί κανείς να απευθυνθεί, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής (25310-83344).

Κόμματα
ΝΟΔΕ Ξάνθης: Τα στελέχη της Κυβέρνησης εμπαίζουν τους κατοίκους αντί να κατανείμουν την απαραίτητη ξυλεία που χρειάζονται για το χειμώνα

Τα στελέχη της Κυβέρνησης εμπαίζουν τους κατοίκους αντί να κατανείμουν την απαραίτητη ξυλεία που χρειάζονται για το χειμώνα αναφέρει με ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ξάνθης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εμφανίζει ραγδαία αύξηση εξαιτίας της σκληρότητας της Κυβέρνησης, η οποία εμμένει στην υψηλή φορολόγηση ενώ δίνει ελάχιστα για την επιδότησή του, οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Νομού μας, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σχετικά με την κατανομή και τη διάθεση της ξυλείας που δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών τους.
Τα προβλήματα αυτά, ως αποτέλεσμα της μείωσης της πίστωσης που παρέχεται από το αρμόδιο Υπουργείο προς την σχετική Υπηρεσία, αποτελούν ένα ακόμα μνημείο ανευθυνότητας κι ανυπαρξίας μέριμνας για τον τόπο μας, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.
Τα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μάλιστα, δεν διστάζουν να εμπαίζουν τους κατοίκους του Νομού μας, υποσχόμενοι αόριστα επανόρθωση, αντί άμεσα να κατανείμουν την απαραίτητη ξυλεία που χρειάζονται για το χειμώνα, οι τόσο πολύ οικονομικά δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Ξάνθη

Στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ, διοργανώνεται πλατιά συνάντηση μελών, φίλων και ανεξάρτητων ενδιαφερομένων από όλους τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ για συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα, στην ανάδειξη προοδευτικού Περιφερειακού Ψηφοδελτίου, με την παρουσία του Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη

Αγορά- Συστάσεις
Συστάσεις της γ. γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενόψει Black Friday

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της φετινής Black Friday, συστήνει στο καταναλωτικό πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά να κάνουν έρευνα και να είναι ενημερωμένοι.
Κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών σε περίοδο προσφορών οι οποίες ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι αφού ενδέχεται ο ισχυρισμός σχετικά με την διάρκεια της προσφοράς, να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ( καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 1520 η οποία είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τις καθημερινές από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Ημερίδες –Ενημερωτικές Εκδηλώσει
Ενημερωτική εκδήλωση από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία στην Ξάνθη

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας κατά τις μετακινήσεις τους στην Ξάνθη.

Ημερίδα με θέμα «Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο»

Ημερίδα με θέμα «Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο», διοργανώνει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Ημερίδα για τον πρωταθλητισμό στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει μαζί με τον Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης «XanthiRunners», τον Α.Π.Σ. Διομήδη Ξάνθης και τον Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης ενημερωτική ημερίδα που φέρει τον τίτλο «A Lifetime Athlete. What it takes…, τι χρειάστηκε και πώς το παιδί της διπλανής πόρτας έγινε πρωταθλητής…»
Η 3η ημερίδα διεξάγεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, στις 19:30 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Ορφέως και Πινδάρου (Παλιά Πόλη), με ομιλητές τον κ. Δημήτριο Θεοδωρακάκο πρωταθλητή Ελλάδας στο Μαραθώνιο και σε αγώνες βουνού και την κ. Σοφία Ρήγα πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Μαραθώνιο, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Το θέμα της ημερίδας έχει κεντρικό άξονα τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και οι δύο ομιλητές θα φωτίσουν καθημερινές πλευρές του ζητήματος, βασιζόμενοι στην πλούσια εμπειρία τους και τις παραστάσεις που αποκομίζουν από την αθλητική τους δραστηριότητα.

Πολιτισμός
Η Ακαδημία και το Μουσείο Παιδικής Τέχνης απονέμει βραβεία για την 8η Biennale 2018

Απονομή βραβείων στις καλύτερες συμμετοχές παιδιών στην 8η Biennale και στους δασκάλους που δίδαξαν το θέμα και εργάστηκαν μαζί με τους μαθητές τους, πραγματοποιείται το πρωί (11.00) της Κυριακής 25 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» της πανεπιστημιούπολης Ξάνθης από την Ακαδημία και το Μουσείο Παιδικής Τέχνης.
Παράλληλα, τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στο παιδικό μουσείο «Οικουμένη» στη Συδινή Ξάνθης, με ώρες επισκέψεων 09.00-13.00 κατόπιν ραντεβού (25405 52228 και 6939 895149).
Σε αυτή την ιδιαίτερη Biennale οι βραβευμένες χώρες με τις περισσότερες και καλλίτερες συμμετοχές είναι η Βουλγαρία και το Αζερμπαιτζαν .Όλες οι πληροφορίες και τα αποτελέσματα για την 8η Biennale είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.oikoumeni.gr

Έκθεση Ζωγραφικής στο ΙΘΤΠ

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Κτήμα «Βουρβουκέλη» παρουσιάζουν το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00, στο εικαστικό κοινό της Θράκης, τον Ξανθιώτη ζωγράφο/ποιητή Γιώργο Καδήρογλου και την ενδιαφέρουσα έκθεση του με τίτλο,
«Η άνιστι χροιά της Άνοιξης»
Σπουδή στον υπερρεαλισμό – Σπονδή στο Υπερρεαλιστικό.

Λάζος Τερζάς: Σηματωρός της Τέχνης και του Πόντου

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου , στις 18:30 διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Λάζος Τερζάς: Σηματωρός της Τέχνης και του Πόντου».
Το Μαγικό , γενέτειρα του Λάζου Τερζά, τιμά τον καταξιωμένο ηθοποιό με ένα αφιέρωμα στη ζωή και την καλλιτεχνική του διαδρομή . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δράσεων και εκδηλώσεων του Κέντρου και είναι ανοιχτή στο κοινό.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο σκηνοθέτης Κώστας Λειβαδίτης και ο φιλόλογος Ανέστης Ακριτίδης

Το κορίτσι που επιμένει στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Στις 25 Νοεμβρίου 9 και 16 Δεκεμβρίου θα δοθούν οι παραστάσεις για την παιδική θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, «Το κορίτσι που επιμένει», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη.
Για τα σχολεία οι παραστάσεις θα είναι έως τις 14 Δεκέμβρη, όλες πρωϊνές.

Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μία Τασούλα

Το βιβλίο «Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μία Τασούλα» σε επιμέλεια Κατερίνας Τσέκου, Βασίλη Δαλκαβούκη και Μαρίας Μποντίλα παρουσιάζουν σήμερα 7.00 μμ στη Λέσχη Κομοτηναίων οι εκδόσεις «Επίκεντρο» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και τον «Παρατηρητή της Θράκης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Δαλκαβούκης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ, Βασιλική Θεοδώρου, καθηγήτρια Ιστορίας ΠΤΔΕ ΔΠΘ και Κατερίνα Τσέκου, δρ. Ιστορίας ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος.

«Cinema of Earthly Delights vol.2″στη ΦΕΞ

Στα πλαίσια του δεύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ «Cinema of earthly delights» που παρουσιάζεται στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, σήμερα θα γίνει η προβολή της ταινίας : «Lucky People Center International» του Johan Söderberg.Ένα ενθουσιώδες και πολύχρωμο ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τους θεατές στην εσωτερική ζωή, τις απόψεις και τις ανησυχίες διαφόρων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, εν όψει του έτους 2000.

Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ροδόπης

«Φίλοι μ’ καλωσορίσατε» είναι ο τίτλος για το μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης με τη συμπαράσταση της ΔΚΕΠΠΑΚ. Χοροί και τραγούδια από τα Κύθηρα, τη Θεσσαλία, τη Δράμα, τη Δυτική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τη συμμετοχή και συνδρομή του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Καρδίτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουφλίου «Ανέμη» και όλα τα τμήματα παραδοσιακού χωρού και της χορωδίας του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, υπό τους ήχους του μουσικού παραδοσιακού σχήματος «Ακριτικός Ήχος». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης του ΔΠΘ, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19.00

CODA PROJECT – Σάββας & Γιώτα Live στο Nostos την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

Οι Coda Project είναι η Γιώτα και ο Σάββας δυο ανερχόμενοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Ξάνθη ανεβαίνουν σήμερα στο stage του Nostos Live.Τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στη μουσική πραγματοποίησαν στην πόλη τους και στη Θεσσαλονίκη όπου έζησαν και δραστηριοποίηθηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο Χρήστος Θηβαίος το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στην Λέσχη Κομοτηναίων

Ο Χρήστος Θηβαίος το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στην Λέσχη Κομοτηναίων . Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος, συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του, και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Μαζί του στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος, μαζί υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία .Είσοδος 10 ευρώ τηλ. κρατήσεων 2531401408

Ο Λάκης Παπαδόπουλος στο Nostos Live στην Ξάνθη

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, έρχεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Nostos Live, με όλη τη μπάντα του. Η έναρξη συναυλίας θα γίνει στις 22.30 η είσοδος: 8€ προπώληση – 10€ ταμείο

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, υπουργείο παιδείας, πετρελαιο θερμανσης, black friday, ολυμπιακοί αγώνες, sunlight, olympia, ξανθη, τραπεζες, αθηνα, ελλαδα, νέα, οαεδ, υφιστάμενη, οσδε, σχολεια, αμθ, αλεξανδρουπολη, κομοτηνη, δευα, εελ, συμμετοχή, αμεα, νοδε, πετρελαιο, λαφαζάνης, black, προσφορες, ηλεκτρονική, lifetime, biennale, αζερμπαιτζαν, δηπεθε, βιβλιοπωλείο, δπθ, πτδε, cinema, lucky, people, δραμα, project, live, stage, θεσσαλονικη, τηλ, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, Ινδικοί χοροί, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, σκοπια, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, αμοιβες, πτδε, υπουργειο εργασιας, χωρες, ηλεκτρονική, το θεμα, αζερμπαιτζαν, αιτηση, αμεα, βουλγαρια, δπθ, δωρεαν, εθνικη, θεμα, θηβαιος, θρακη, θρησκευτικα, κυθηρα, μνημειο, μουσικη, μπασκετ, ντοκιμαντερ, ξυλεια, οσδε, πλαισιο, προγραμμα, σαμοθρακη, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, ωρα, olympia, people, αγημα, αγορα, αγωνες, αυξηση, αρθρο, αμθ, αναπηρια, αξονες, βιβλιο, γινει, γινεται, γονεις, δανειο, δευα, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δηπεθε, διδακτορικο, δρακος, διπλωμα, δυτικη, εγινε, εελ, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκθεση, ενημερωση, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, ερευνα, ερχεται, εσωτερικων, εταιρια, ετων, ευρωπη, ζωη, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσσαλια, ιδρυμα, ομιλια, ιστορικο, εκδοσεις, κεφαλαιο, κυβερνηση, κτημα, λαφαζάνης, λειβαδιτης, λεσχη, λυκειο, μαξιμος, μελωδια, μορφη, νοδε, ορεστιαδα, παιδι, παιδια, πιανο, πιστοποιηση, υπογραφη, προβληματα, πρωι, ραντεβου, ρηγα, ριο, ρολο, σαββας, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, σχολειο, σωματειο, τιμη, τηλ, τοις εκατο, τιτλος, υφιστάμενη, υψηλη, φεστιβαλ, χρηστος, ωρες, αγωνας, βηματα, biennale, black, δημοτικα, δοξολογια, εφαρμογη, ενωση, γιωτα, χωρα, ιδιαιτερο, ηλεκτρονικα, project, υπουργειο, χροια, κωστας, κυριακη, λακης, lifetime, νομικου, ομαδες, πακετο, πληροφοριες, σκηνη, stage, sunlight, τραπεζα, θεματα, υλικο
Τυχαία Θέματα