Η κινητικότητα μπλοκάρει τους Δήμους

10:58 23/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζήτημα λειτουργίας των δήμων τους έθεσαν δήμαρχοι της ενδοχώρας, εάν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μετακίνησης υπαλλήλων τους που έχουν υποβληθεί μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας.

Το θέμα κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης και αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών. Μετά τη συνεδρίαση δήμαρχοι επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Κρήτης και του έθεσαν το θέμα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι θα παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο.
Χαρακτηριστικό

παράδειγμα αυτό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου φεύγουν συνολικά 11 εργαζόμενοι. Οι 7 μάλιστα είναι μηχανικοί, στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας την ώρα που είναι σε εξέλιξη έργα 12 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο είναι υπάλληλοι των ΚΕΠ, οι μοναδικοί που τα λειτουργούν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λουκέτο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης, ενώ ένας υπάλληλος εργάζεται στην οικονομική υπηρεσία.
Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, από τα μόλις πέντε στελέχη, έχουν εκδηλώσει επιθυμία να φύγουν οι δύο, ενώ στον Δήμο Βιάννου, από τους 13 που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες φεύγουν οι έξι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα