Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 21 Ιουνίου 2018

09:12 21/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόμματα
Σγουρίδης: Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα

και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ» δηλώνει ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης για την συμφωνία του Μακεδονικού που προκαλεί κραδασμούς στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Το ΚΚΕ Ξάνθης κατηγορεί τους αρμόδιους για ολιγωρία για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ στην Ξάνθη


Ανακοίνωση για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ εξέδωσε το ΚΚΕ Ξάνθης που κατηγορεί τους αρμόδιους για ολιγωρία και επισημαίνει τους κίνδυνους από την καύση των απορριμμάτων, διατυπώνοντας μεταξύ άλλων δύο βασικά ερωτήματα:
«Γιατί δεν κινητοποιήθηκε άμεσα το όργανο της Πολιτικής Προστασίας σε κανέναν από τους Δήμους (Ξάνθη, Τόπειρος) ούτε το Συντονιστικό της Αντιπεριφέρειας και γιατί έγινε βιαστικά η εκτίμηση ότι πρόξενος της πυρκαγιάς ήταν κεραυνός, ενώ δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες μετεωρολογικές αναφορές για ανάλογα φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής;» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Πρωτογενής Τομέας
Απειλή για το ζωϊκό κεφάλαιο το κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στον Ν. Έβρο

Κρούσμα οζώδους Δερματίτιδας σε βοοειδή σε απόσταση 20 χλμ, από τα Ελληνικά σύνορα στο νότιο Έβρο, το οποίο για άλλη μια φορά καθυστέρησε πάνω από ένα μήνα να ενημερώσει η Τουρκία, ως όφειλε.
Αυτό ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος πρόσθεσε πως « Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια εστία που είναι απειλητική για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Αμέσως λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα επαγρύπνησης από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες σε μια απόσταση 10χλμ από τα σύνορα μας ώστε να προφυλαχθεί το ζωικό κεφάλαιο,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και τόνισε πως «είναι μια εστία που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες».

Θανάτωση 4.000 βοοδειδών το 2015 λόγω οζώδους δερματίτιδας

«To 2015 είχαμε το πρώτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Ευρώπη που εμφανίστηκε στον Έβρο και οι απώλειες ήταν σημαντικές καθώς θανατώθηκαν περίπου 4.000 βοειδή. Μέσα σε τρία χρόνια πολλές από αυτές τις μονάδες επανασυστάθηκαν και σήμερα έχουμε ένα ζωικό κεφάλαιο περίπου 15.000 βοειδή το οποίο πρέπει να το διαφυλάξουμε», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Ο κ. Πέτροβιτς καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να παίρνουν μέτρα βιοασφάλειας. Όπως, να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, να κάνουν κλινικές εξετάσεις, να ειδοποιούν τους κτηνιάτρους σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα.
Παράλληλα πρέπει να ειδοποιείται η κτηνιατρική υπηρεσία για τον εμβολιασμό όλων των νεαρών βοοειδών καθώς και για τον έλεγχο των ζώων τα οποία μετακινούνται.
Πηγή: ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας

Β. Αποστόλου «Εργαζόμαστε για την ενίσχυση της μικρής παράκτιας αλιείας»


Στο σχεδιασμό του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας με γνώμονα της ενίσχυση της μικρής παράκτιας αλιείας, καθώς και στην ανάγκη απλοποίησης και επικαιροποίησης του Κανονισμού για τον έλεγχο στην αλιεία, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την παρέμβασή του, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.
Μεταξύ άλλων ο Υπουργός επεσήμανε τον σημαίνοντα ρόλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιεία σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων και του κλάδου, ενώ επεσήμανε και την αναγκαιότητα της περιφερειοποίησης κατά την χάραξη των στρατηγικών της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), ώστε να αντικατοπτρίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες, ανάγκες και προκλήσεις κάθε περιοχής.

Κόμματα
Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ με Χ.Κεφαλίδου στην Κομοτηνή

Η Ν.Ε του Κίνημα Κινήματος Αλλαγής, οργανώνει ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση – Πολιτική Εκδήλωση στην Κομοτηνή, σήμερα στις 19:30 στο Ξενοδοχείο «Ορφεας».
Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής του νομού Ροδόπης, να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και να προγραμματίσουν την περαιτέρω οργανωτική συγκρότηση, ιδιαίτερα των Τοπικών Οργανώσεων.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης, θα είναι η βουλευτής Ν. Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου.

Εξωτερικό-Διπλωματικό
Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας


Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίαση στην Κομοτηνή αύριο Παρασκευή στις 7.30 μμ. Πρόκειται για το βιβλίο «Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», του Μεχμέτ Μιχρί Μπελί*, από το ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τις Εκδόσεις νήσος το 2017
Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κομοτηνή με αφορμή την έκδοση του βιβλίου:
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου, Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ
Σεφέρ Γκιουβέντς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανταλλαγέντων Συνθήκης Λωζάννης
Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Ο συγγραφέας είναι μια προσωπικότητα με ειδικό βάρος τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα, λόγω της στράτευσής του στα ιδανικά της ελευθερίας και του αγώνα κατά της καταπίεσης και της ένταξής του στη μαχόμενη Αριστερά- υπό διωγμό στην Τουρκία, με θητεία στον Δημοκρατικό Στρατό στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση
Και του χρόνου βύθιση στη σοκολάτα… ακόμα… πιο πολύ

Με τον πιο γλυκό τρόπο, με πάρτι σοκολάτας, έκλεισε για το καλοκαίρι ο κύκλος των δράσεων για το πρόγραμμα Εράσμους πλας, στην Κομοτηνή, μαζί με τη συμμετοχή 5 εταίρων του προγράμματος από τις Χώρες Λετονία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Τουρκία!
Στη δράση συμμετείχαν 12 Δημοτικά σχολεία της Ροδόπης, όπου στην πλατεία της Κομοτηνής, ανάρτησαν πλακάτ με φωτογραφίες και ζωγραφιές από τις δράσεις του προγράμματος, ενώ οι πάγκοι ήταν γεμάτοι δελεαστικά σοκολατένια γλυκίσματα, τα οποία επι τόπου παρασκεύαζαν και τα παιδιά!
Το συντονισμό των δράσεων του προγράμματος στην Κομοτηνή, είχε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ενώ θετική ήταν η ανταπόκριση των Επαγγελματιών της Ροδόπης για την πλαισίωση και συνδρομή του με σοκολατένια εφόδια. Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση και βυθίστηκε στη σοκολάτα, όπως προέτρεπε και το μήνυμα!
Όλοι έκαναν λόγο για θεσμοθέτηση της γιορτής της Σοκολάτας και του χρόνου δεσμεύθηκαν για περαιτέρω εμπλουτισμό των δράσεων και κυρίως των σοκολατοδράσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η δοκιμαστική συνταγή φιλέτο μόσχου με σοκολάτα και τσίλι από τους σπουδαστές του ΙΕΚ Κομοτηνής!

Σύλλογοι
Ευχαριστήριο σε αυτούς που συνεισέφεραν στα εγκαίνια του Κέντρου των Αγίων Θεοδώρων


Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για την τελετή των εγκαινίων.
«Η επιτυχία, των εγκαινίων δε θα ήταν εφικτή χωρίς τη συμβολή και την πολύτιμη συνδρομή κάποιων ανθρώπων, επιχειρήσεων και φορέων, στους οποίους απευθύνονται ιδιαίτερες ευχαριστίες, όπως στο Δήμο Κομοτηναίων, στη ΔΚΕΠΠΑΚ, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., στην Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε., στη Ζακώνης Α.Ε., στο ζαχαροπλαστείο «Το Σπίτι του γλυκού», στο αρτοποιείο «Ο φούρνος της γιαγιάς», στην εταιρία «2K Project», , στους Λαλητάδες της Ροδόπης, στο Dj Lagos, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. (τύπο, ηλεκτρονικό τύπο, ραδιόφωνο και τηλεόραση), στους εθελοντές», αναφέρει χαρακτηριστικά το ευχαριστήριο του συλλόγου.

Πολιτισμός
Σήμερα μια βεντάλια συναυλιών στην Κομοτηνή


Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι συναυλίες στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα Μουσικής.
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει
Συναυλία στο Εκκλησιαστικό Μουσείο – Ιμαρέτ, 8.30 μ.μ., με τίτλο
«Μελωδία των Χρυσών Λυρών»
Στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, 8.30 μ.μ., εμφανίζονται οι Λαλητάδες της Ροδόπης
Στην Πλατεία Ειρήνης, 8 μ.μ, Σύγχρονη μουσική από το Ωδείο Μενέλαου Συκάκη.
Στο Αμφιθέατρο Θρακικού Ωδείου, 8 μ.μ., Συναυλία των τμημάτων του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Θρακικού Ωδείου
Στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, 8.30 μ.μ.
Ροκ συναυλία με τους Adrenaline Junkies
Οδός Βασιλέως Παύλου – Μαρώνειο Μέγαρο, 8.30 μ.μ.
Έντεχνα λαϊκά και ξένα
Οδός Βενιζέλου, 8.30 μ.μ, Ελαφρολαϊκά τραγούδια με τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη.

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Ξάνθη

Ο Γιάννης Χαρούλης ξεκινά την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι με μια μεγάλη γιορτή συναυλία στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. στην Ξάνθη σήμερα 21:00.

Δύο συναυλίες από την μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης

Με επιτυχία δόθηκε χθες από τη μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα Μουσικής.
Σήμερα θα δοθεί η δεύτερη συναυλία στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης, οικία Μάνου Χατζιδάκι, της αντιπεριφέρειας Ξάνθης, στις 20.30.

Παράσταση από το θέατρο ΕΠι σκηνής

Το τμήμα Φοιτητών- Ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου επί Σκηνής παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ματέι Βίζνιεκ «Μετανάαααστες» την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 21:00 στην Καπναποθήκη Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 61)
Σκηνοθεσία- Επιμέλεια Μουσικής: Μυρσίνη Λαντζουράκη
VideoArt: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς
Επιμέλεια Σκηνικού- Κοστουμιών: Γιάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Συμμετέχουν:Αρσένογλου Ελένη, Γκιοβρέκη Θεανώ, Ζέππου Τάνια, Θεοχαρίδης Θάνος, Κυρούσης Θάνος, Παυλιά Μαρία, Παυλοπούλου Μπέτυ, Σαρκσιάν Καρολίνα, Σπανάκη Εβελίνα, Συνιόλα Χρυσούλα, Τριάντης Κώστας

Mε Παπαρίζου Πέγκυ Ζήνα και LOKOMONDO το φεστιβάλ Φαναρίου


Ανοίγει αύριο έως τις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Fanari festival στο Φανάρι Ροδόπης. Ο θεσμός αυτός σημείωσε μεγάλη επιτυχία τις 2 προηγούμενες χρονιές και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου τόνισαν η πρόεδρος της ΔΚΕΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιανίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φανάρι και φέτος έχει δεχτεί τόσους επισκέπτες που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη διαθέσιμη για να φιλοξενήσει επισκέπτες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Fanari festival την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 8 και μισή το βράδυ θα τραγουδήσει η ¨Ελενα Παπαρίζου μαζί με το συγκρότημα Ουράνιο τόξο και τον Αναστάσιο Ράμμο.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου θα εμφανιστεί στη σκηνή στις 8 και μισή το βράδυ η Πέγκυ Ζήνα με το συγκρότημα SUPPORT και τους ADAM AMAN.
Τέλος την Κυριακή 24 Ιουνίου θα κλείσει τις εκδηλώσεις το .συγκρότημα LOCOMONDO.

Αστυνομικό Δελτίο
Εξιχνίαση διαρρήξεων στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν 2 διαρρήξεις οχημάτων σε παραλία του Νομού Ξάνθης
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Σε βάρος του ενός δράστη εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής .

Αθλητική Ενημέρωση
Δυο διακρίσεις για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης στον Ποδηλατικό αγώνα ΜΤΒ race της παλιάς Καβάλας


Δύο διακρίσεις στο στον Ποδηλατικό αγώνα ΜΤΒ race της παλιάς Καβάλας MTB (δεύτερη θέση για τον Μιχαήλ Ευστρατίου και τέταρτη θέση για τον Σταύρο Βαλσαμά) κέρδισε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Πήγασος». Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος συγχαίρει τους αθλητές του και τον προπονητή τους Ιωάννη Κοτσανίδη για την επιτυχία στον 9ο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας «Κύκλοτρον».

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ιουνίου, ιουνίου, ανεξαρτητοι ελληνες, βουλη, σκοπια, δημοψηφισμα 2015, ελλαδα, ΚΚΕ, χυτα, ξανθη, χλμ, σημαίνει, γνώμονα, βιωσιμότητα, κομοτηνη, ορφεας, σοκολατα, καλοκαιρι, συμμετοχή, δραση, σχολεια, ιεκ, αμεα, project, ροκ, βενιζελος, θεατρο, festival, support, adam, aman, locomondo, race, mtb, ert, μουσειο σοκολατας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, δημοψηφισμα, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, φωτια, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, χαρουλης, ελενη, χωρες, αμεα, ζηνα, ζωγραφιες, θητεια, ιεκ, ισπανια, ιταλια, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, ρουμανια, τραγουδια, φωτογραφιες, χυτα, locomondo, αξιζει, αλιεια, αφορμη, βιβλιο, βιωσιμότητα, βοοειδη, βραδυ, γινει, γηπεδο, γιαννης χαρουλης, γνώμονα, δηλωσεις, δοθει, δοθηκε, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, εκτιμηση, εξετασεις, επιτυχια, εστια, εταιρια, ευρωπη, ζωων, ζυθοποιια, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιμαρετ, εκδοσεις, κεφαλαιο, κυκλος, κλεοπατρα, κλοπη, κτηνιατρικη, λετονια, λουξεμβουργο, λογο, μακεδονια, μεχμετ, μαρια, ξενοδοχειο, ουρανιο τοξο, ουρανιο, οικια, οχηματων, πεγκυ ζηνα, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σια, συνταγη, σπιτι, τμημα, τουρκια, τοξο, τρια, φαναρι, φεστιβαλ, φθορα, φορα, χλμ, χαρα, ωδειο, aman, adam, δημητρης, δημοτικα, ευστρατιου, ελληνικα, festival, φιλοι, γιορτη, γλυκο, ιδιαιτερα, κυριακη, μια φορα, mtb, νησος, οργανα, race, support, σημαίνει, σκηνη, θανος, θεοχαριδης, ζαχαροπλαστειο
Τυχαία Θέματα