Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

08:44 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Θάσος: Ο Πάνος Καμμένος στις επετειακές εκδηλώσεις
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στη Θάσο οι εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου των 100 χρόνων από τη συμβολή του νησιού στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω των δράσεων του Πολεμικού Αεροδρομίου Καζαβητίου (Πρίνου).
Κατά τη διάρκειά του, ο Βρετανός David

Bremner θα πετάξει το αεροπλάνο ρέπλικα τύπου Bristol Scout για να τιμήσει τη μνήμη του παππού του, Francis Donald Bremner (Υποπλοιάρχου του Αγγλικού Βασιλικού Ναυτικού), ο οποίος ήταν από τους πρώτους πιλότους που έδρασαν στο αεροδρόμιο του Πρίνου 100 χρόνια πριν.

Καβάλα: «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας»
Εκδήλωση με τίτλο: «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνη Καβάλας και η Πολιτιστική Κίνηση Καβάλας, σήμερα Τρίτη (21/6/16) 8.30 στη Πλατεία Καπνεργάτη.
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών που δημιούργησαν μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης . Η προσπάθεια των μαθητών ενισχύθηκε από το ποίημα «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία» της Ουαρσάν Σάιρ.
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσική-θεατρική παράσταση που θα αναφέρεται στην προσφυγιά, σύγχρονη και παλιά, καθώς και από χορευτικό παιδικό συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης, που θα χορέψει χορούς της προσφυγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα