Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:56 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 (εντός χρονοδιαγράμματος) οι απαραίτητες μελέτες για την οδική σύνδεση της Δράμας με την Αμφίπολη και την Εγνατία Οδό έδωσε χθες στους εκπροσώπους των φορέων της Δράμας, η υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδια για τη Μακεδονία και τη Θράκη) Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την παρουσία της στην περιοχή. Το πρώτο τμήμα του, θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019.
Σε συνάντηση

με τους δημάρχους του νομού, η υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση με την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Αναφέρθηκε επίσης, στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.

** Υπέρ της επιβολής δημόσιας υπηρεσίας στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου φέρεται να γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών το οποίο συνεδρίασε χθες (Δευτέρα). Με δύο δρομολόγια θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη γραμμή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, τρία στη συνέχεια και έξι στους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, από τον Μάιο θα υπάρξει είσοδος νέας Κοινοπραξίας ναυτιλιακών εταιριών.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΑΣ γνωμοδότησε θετικά για την έναρξη δρομολογίων υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλας-Λιμένα Θάσου, τα οποία θα ξεκινήσουν έως την επόμενη Δευτέρα. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από το Υπουργείο.

** Στη Θάσο θα καταπλεύσει αύριο Τετάρτη το Πολεμικό Πλοίο «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής του Πολεμικού Ναυτικού, με διακλαδική ομάδα ιατρών με ειδικότητες Δερματολόγου, Παθολόγου, Ουρολόγου, Χειρουργού, Παιδιάτρου, Ω.Ρ.Λ., Καρδιολόγου, Οδοντιάτρου, Βοηθού Μικροβιολόγου, Βοηθού Ακτινολογικού. Η ομάδα των ιατρών θα κάνει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, από τις 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

** Στη Θάσο θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας στις 12:30 μετά το μεσημέρι στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στον Λιμένα.
Μεταξύ άλλων θα γίνουν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της νήσου Θάσου και η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

** Σε σύσκεψη καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός δράσεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη 24ωρη απεργία στις 14 του Νοέμβρη.

** Στις 6 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο Νοσοκομείο Καβάλας για την κάλυψη θέσεων στην καθαριότητα και σίτιση. Η διαδικασία γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.

** Ενημερωτική ομιλία για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά επεισόδια θα πραγματοποιηθεί από τον γιατρό Ανδρέα Ξάνθη, σήμερα Τρίτη, στις 10.30 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Δράμας. Στόχος είναι η ενημέρωση των ηλικιωμένων από ειδικούς επιστήμονες στον οικείο χώρο του ΚΑΠΗ. Μετά την εισήγηση του ομιλητή για το θέμα, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό καθώς και συζήτηση.

** Με άφθονα κάστανα, κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και των όμορων Νομών, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά, την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί στο Καστανόδασος Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, η «Ημέρα Κάστανου».

** Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης για τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας (ΝΟΚ) ερώτηση και για τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (ΟΘΑΚ) κατέθεσε Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος στηρίζει το αίτημα του Ομίλου για την ανανέωση ή την παράταση της μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεών του από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, να επιληφθούν του θέματος, τονίζοντας ότι όπως και στην περίπτωση του ΝΟΚ, το ζήτημα αφορά ουσιαστικά στη βιωσιμότητα του ΟΘΑΚ.

** Τη στήριξή τους στη Δόξα Δράμας εκφράζουν οι επαγγελματίες του νομού Δράμας, με ανακοίνωση της ΟΕΒΕ. Μάλιστα προτρέπουν όλους τους Δραμινούς να παραστούν και να υποστηρίξουν την ομάδα της Δόξας που θα αγωνιστεί με την ομάδα του Βόλου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο της Δόξας Δράμας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League.

** Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αναμένονται αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, υφυπουργός εσωτερικών, football league, ΟΤΑ, συγκοινωνιες, συμμετοχή, ΑΔΕΔΥ, απεργια, ΑΣΕΠ, ξανθη, καπη, νοκ, βιωσιμότητα, league, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, καθαρα δευτερα, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, αμφιπολη, αυτοδιοικηση, ημερομήνια, το θεμα, δωρεαν, θεμα, θρακη, καθημερινη, πλαισιο, προγραμμα, αυξηση, βιωσιμότητα, γινεται, γηπεδο, γραφεια, δευτερα, δοξα, δοξα δραμας, δρομολογια, δρωμενα, εγνατια, ενημερωση, εξετασεις, εξι, εσωτερικων, ζωη, ζητα, υφυπουργος, θασο, ομιλια, καπη, κελσιου, κρασι, μακεδονια, μηνες, ναυτικο, νοκ, ομαδα, ουσιαστικα, πεμπτη, πλοιο, προγραμματα, πρινου, προσληψεις, πρωι, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σιτιση, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τρια, τριτη, υφυπουργός εσωτερικών, μποφορ, επεισοδια, ερωτησεις, football league, υπουργειο, κυριακη, league, νοσοκομειο, πληροφοριες, θερμοκρασια, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα