Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:48 1/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για τους χειμερινούς μήνες στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη. «Θα βρούμε τον τρόπο να δεσμεύσουμε όλες τις εταιρίες οι οποίες βρίσκονται εκεί, ούτως ώστε να εξυπηρετήσουμε με κάποια δρομολόγια τη σύνδεση αυτή» απάντησε σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για αυτό το θέμα.

** Αναχώρησαν λίγο μετά τις 7 σήμερα το

πρωί (Δευτέρα) από την Καβάλα για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου τα πλοία «Διαγόρας» και «Εξπρές Πήγασος» τα οποία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών παρέμεναν από το Σάββατο στο λιμάνι. Στα πλοία διανυκτέρευσαν οι επιβάτες, αφού τα οχήματα ήδη είχαν φορτωθεί ώστε τα πλοία να αναχωρήσουν με την άρση του απαγορευτικού.

** Επίσημη ενημέρωση για την εκχώρηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων του νομού Καβάλας στο Υπερταμείο ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Νομαρχία Δράμας για το θέμα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σε ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη συνέχισης χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους που το λαμβάνουν αλλά και επέκτασης σε κλάδους και ειδικότητες που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

** Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων Θάσου, οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου. Ο προϊστάμενος των Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι το νηπιαγωγείο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε δύο αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Λιμεναρίων, οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές.

** Από σήμερα 1η του Οκτώβρη θα λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας το εξωτερικό ιατρείο του καρκίνου του προστάτη από τον ιατρό Ιωάννη Φιλιάδη, Διευθυντή – Επιστημονικά Υπεύθυνο Ουρολογικού Τμήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2513501700 προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

** Ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στους ηλικιωμένους συνδιοργανώνουν τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.
Σήμερα Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Γνωστικές Λειτουργίες στην Τρίτη Ηλικία» από τον νευρολόγο Αλέξανδρο Γουλιανό.
Αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) και με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου» θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

** Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με τη φωνή της Ελένης Γαλανοπούλου και τους κιθαριστές Κωνσταντίνο Χίζαρη και Αναστάσιο Δέλιο.

** Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, στα πλαίσια της έκθεσης τους Επιμελητηρίου Kavalaexpo 2018, διοργανώνει αγώνες σκάκι το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 με την παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου. Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 5 θα πραγματοποιηθούν αγώνες γρήγορου σκακιού BLITZ με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 5 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα για κάθε παίκτη, ενώ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου θα δώσει αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 25 αντιπάλους.

** Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας ο ΑΟΚ. Επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 1-0.

** Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.Καβάλα προσκαλεί όλους τους γονείς της ακαδημίας ποδοσφαίρου αλλά και τα μέλη του Α.Ο.Κ., σε ημερίδα που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 2/10 στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας στις 7 το απόγευμα. Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση του πλάνου και του τρόπου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος, έτσι ώστε να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη και πρόοδο της αντρικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

** Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν οι αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και τα δρομικά αθλήματα που επρόκειτο να γίνουν κατά το 4ο Αθλητικό Διήμερο του δήμου Καβάλας. Το αργότερο έως αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.

** Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται αύριο με ηλιοφάνεια και νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα