Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:18 6/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην απόφαση να καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αντίθετες με τον κανονισμό ενέργειες κυβέρνησης και ΤΑΡ, όπως τις χαρακτηρίζει, θα προβεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της Όδευσης του Αγωγού ΤΑΡ, όπως έκανε γνωστό χθες ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Μιχάλης Χρυσομάλλης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Περιβαλλοντικές Μελέτες Επιπτώσεων του έργου προηγήθηκαν του διαλόγου με τους θιγόμενους αγρότες, κάτι που αντίκειται με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία για Έργα

Κοινού Ενδιαφέροντος για τα οποία αρμόδια είναι η Κομισιόν. Η Επιτροπή θα προσφύγει στην Κομισιόν αλλά και στην Ελληνική Δικαιοσύνη άμεσα.

** Αθωώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Εφετείο της Θράκης οι 56 αιρετοί και πρώην αιρετοί του Δήμου Παγγαίου, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος για τις προσλήψεις συμβασιούχων στον δήμο. Μετά την αθώωση στο ποινικό μέρος της υπόθεσης οι εμπλεκόμενοι θα ζητήσουν εκ νέου την ψήφιση τροπολογίας για να λήξει και το οικονομικό πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

** Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στην Καβάλα το Σάββατο, στο πλαίσιο, του προγράμματος επισκέψεων στελεχών του κόμματος σε Μακεδονία –Θράκη, ενόψει της 83ης Δ.Ε.Θ.. Πρόκειται για τον Σταύρο Καλαφάτη Αναπλ. Τομεάρχη Εξωτερικών, τον Λευτέρη Αυγενάκη Γραμματέα Πολ.Επιτροπής και την Άννα Καραμανλή, Αναπλ. Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις και θα πάρουν μέρος σε κεντρική εκδήλωση- ομιλία στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 8 το βράδυ καθώς και στη συνεδρίαση ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Καβάλας που θα ακολουθήσει.

** Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Δράμας συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα. Η αναχώρηση των λεωφορείων από την πόλη της Δράμας θα γίνει στις 2.30 ο μεσημέρι πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

** Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει και το ΠΑΜΕ Καβάλας. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 3.00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Κήπο.

** Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και ο Δήμος Θάσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέα δεδομένα στον Τουρισμό – Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Καλογερικό στο Λιμένα Θάσου.

** Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ενημερώνει ότι σήμερα (Πέμπτη) αναμένεται να παρουσιασθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των περιοχών Νεάπολης και Αγίου Λουκά Δ.Ε. Καβάλας, το οποίο οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η οποία δημιουργήθηκε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

** Τρία πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο κατέπλευσαν με διαφορά λίγων ωρών τα ξημερώματα (Πέμπτη) στο λιμάνι της Καβάλας, λόγω της λήξης της απεργίας της ΠΝΟ.
Στις 5 κατέπλευσε το «Διαγόρας» το οποίο αποβίβασε επιβάτες και οχήματα και βγήκε από το λιμάνι της Καβάλας, στις 5.30 κατέπλευσε το «Νήσος Μύκονος» και στις 6.30 περίπου το «Εξπρές Πήγασος» το οποίο αναχώρησε άμεσα για να επαναπροσεγγίσει το λιμάνι το πλοίο «Διαγόρας» το οποίο παρέμενε αρόδο.
Το «Διαγόρας» θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα και το «Νήσος Μύκονος» στις 5.30.

** Συνελήφθη στην Καβάλα 17χρονος ημεδαπός, καθώς ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 47 είδη. Και στη Νέα Πέραμο συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός που ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 167 είδη.

** Ο Δήμος Καβάλας στα πλαίσια των ενεργειών που κάνει για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου, θα προβεί σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς από μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. Οι κτηνιατρικές πράξεις θα πραγματοποιηθούν στο κτηνιατρείο του κου Δημητρίου Μαντούδη στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν τον αριθμό των ζώων, την θέση που βρίσκονται προσωρινά και όσα στοιχεία τους ζητηθούν στο 2513 500152. Η δράση αφορά αποκλειστικά και μόνο την στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς γι’ αυτό και τα σημεία επανατοποθέτησής τους θα οριστούν αποκλειστικά από τον Δήμο.

** Η Θρακική Εστία Καβάλας θα εορτάσει το Γενέθλιο της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας. Αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα γίνει Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής. Το Σάββατο θα ψαλεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

** Πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Ταξιαρχών Δράμας όπου αύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας. Το Σάββατο στις 7.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

** Μετατίθεται για αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση στην Παναγούδα. Ο διοργανωτής σύλλογος των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής λόγο πιθανής επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισε το λαϊκό γλέντι να γίνει στον ίδιο τόπο το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

** Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θασίων Δρόμενα» το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Θεατράκι του Θεαγένη, στο Λιμένα, θα πραγματοποιηθεί η «5η Συνάντηση Χορωδιών – Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου με Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, και πολιτιστικούς συλλόγους», από τη Χορωδία της ΔΗΚΕΘ

** Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας για τη νέα σχολική χρονιά, οι οποίες γίνονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00. Τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων για τις οποίες πρέπει υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία το αργότερο έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ενδεχόμενες τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα