Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:00 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ο βουλευτής Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, στη θέση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Στάθης Γιαννακίδης, γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

** Κάλεσμα στη θέση «Καρυδιές» απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή

κατά της έλευσης του αγωγού ΤΑΠ από τα Τενάγη σήμερα το πρωί. Η διαμαρτυρία αφορά το γεγονός ότι οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται με χρήση μπουλντόζας.

** Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας 36χρονος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 90 ετών, συνολική χρηματική ποινή 323.500 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την αστυνομία η ποινές αφορούν τις πράξεις της συγκρότησης και ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων και το οικονομικό όφελος, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας, από κοινού, κατ’ επάγγελμα, από κερδοσκοπία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

** Στο νοσοκομείο της Καβάλας θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αναγκαίες γι’ αυτούς μαγνητικές τομογραφίες οι πολίτες από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό μπορούν άμεσα να απευθύνονται στο γνωστό τηλέφωνο των Εξωτερικών Ιατρείων 2513501700 προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.

** Δωρεάν πλήρη προστατικό έλεγχο με Αιματολογικές και Ουρολογικές εξετάσεις προσφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας. Προγραμματισμός εξετάσεων από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, τις πρωινές ώρες.

** Μια πρωτοποριακή έκθεση Προϊστορικών Βραχογραφιών, φτιαγμένων από νέους 14 έως 22 χρονών με τη χρήση της τεχνολογίας 3D printing παρουσιάζει η Ομάδα Νέων του Προγράμματος Ανταλλαγής Diversifi3D. Η Έκθεση θα
πραγματοποιηθεί στην Πετρούσα Δράμας, σήμερα (Τετάρτη), από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

** Στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων παρουσιάζονται απόψε στις 9 το βράδυ «Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στην παράσταση θα πάρει μέρος ομάδα χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

** Την παρουσίαση όλων των εργασιών της ομάδας «Οψόμεθα» για την περιοχή των Φιλίππων θα παρουσιάσουν τα μέλη της στο πλαίσιο των εκδηλώσεων VIA EGNATIA της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην Καβάλα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα της Π.Ε. Καβάλας.
Θα γίνει αναφορά στο έργο Πιστοποιημένο Πεζοπορικό Μονοπάτι Via Egnatia, χαρτογραφώντας την Αρχαία Εγνατία Οδό – Τεχνικές και μέθοδοι της ψηφιακής της χαρτογράφησης, «Αρχαία Εγνατία – Στα ίχνη αυτών που τη διέσχισαν», μια ιστορική ερμηνεία μέσα από το μάτι ενός ξεναγού, Σπάνια και Μοναδικά φυτά της παγκόσμιας χλωρίδας κατά μήκος της Αρχαίας Εγνατίας Οδού (με παράλληλη γευσιγνωσία αφεψημάτων αρωματικών φυτών) και τέλος θα προβληθεί Βίντεο Πεζοπορίας Πολιτών με τίτλο «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

** Η μουσική παράσταση «ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από την αρχαιοελληνική πανδουρίδα στο μπουζούκι» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων. Η παράσταση, της οποίας εμπνευστής είναι ο Μανώλης Παργεντάκης, στηρίχτηκε στην έρευνα και τη μελέτη του, αναφορικά με την ιστορία και την εξέλιξη του δημοφιλέστερου ελληνικού μουσικού οργάνου, του μπουζουκιού. Θα ακουστούν αρχαίοι ελληνικοί ύμνοι, ακριτικά τραγούδια, ριζίτικα και παραλογές της μεσοβυζαντινής περιόδου, δημοτικά, ταμπαχανιώτικα, αλλά και καντάδες, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Έφη Πριμικυρλίδου.

** Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι αύριο καιρός ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα