Γραφειοκρατία δίχως τέλος…

12:55 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άταφος παραμένει ο 32χρονος Πατρινός ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 22 Αυγούστου , όταν έπεσε σε δεξαμενή λυμάτων στα Λεχαινά Ηλείας.

Γραφειοκρατικά κωλύματα –μετά το αίτημα της οικογένειας αλλά και της εταιρίας στην οποία εργαζόταν για τεχνικούς συμβούλους- εμποδίζουν τη διαδικασία της νεκροψίας -νεκροτομής.

Σε καμιά περίπτωση η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αλλά σε έγγραφα που απαιτούνται από την Εισαγγελία Αμαλιάδας προκειμένου να δοθεί η έγκριση

για παρουσία των τεχνικών συμβούλων .

Σύμφωνα με το άρθρο 204 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο διορισμός τεχνικού συμβούλου γίνεται σε περίπτωση κακουργήματος . Η εν λόγω υπόθεση επειδή δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα η παρουσία τεχνικού συμβούλου δεν προβλέπεται.

Χθες το πρωί αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και της Αμαλιάδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καλώντας την να βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία των συγγενών του θύματος. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον Ιατροδικαστή κ.Ανδρέα Γκότση.

Στην περίπτωση που δε δοθεί έγκριση από την Εισαγγελία για παρουσία τεχνικών συμβούλων ο Ιατροδικαστής της Υπηρεσίας Πατρών θα προχωρήσει στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να «τελειώσει» η ψυχοφθόρα διαδικασία για την οικογένεια.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα