«Φρένο» στις αυθαιρεσίες στον Γιόφυρο

11:52 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Στο συντονιστικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που συνεδρίασε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Λεονταράκη και εκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων, κυριάρχησε το θέμα του ποταμού Γιόφουρου. Για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού διατίθεται το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε

ως χρηματοδότηση μετά τα γεγονότα στη Μάνδρα και στόχος, όπως είπε ο κ. Κουκιαδάκης, είναι να γίνει ο Γιόφυρος από κατάρα ευλογία.
Όπως εξήγησε, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, σήμερα ο ποταμός Γιόφυρος είναι οριοθετημένος μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό, αλλά θα χρειαστεί επανέλεγχος. Τα έργα που έχουν γίνει από την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων απαιτούν συντήρηση, σημείωσε και προανήγγειλε ακόμη και κατεδαφίσεις. «Έχουμε καταγράφει όλα τα καταπατημένα ηλεκτρονικά κι αυτές τις μέρες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου».
Από την πλευρά του ο κ. Λεονταράκης ανέφερε πως οι αρμοδιότητες που δίνονται στην Περιφέρεια και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα θα πρέπει να συνοδεύονται κι από τους απαραίτητους πόρους για να μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη πολιτική προστασία. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην καλή συνεργασία που έχει διαμορφωθεί με τους δήμους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και στις επισκέψεις που κάνει σε όλη την Κρήτη, συμμετέχοντας στις αντίστοιχες συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα