Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:13 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, κατηγορεί με χθεσινή του ανακοίνωση ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, για υπονόμευση του έργου από την ανάληψη των καθηκόντων του. Κάνει λόγο επίσης για μια μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί του μόλις τους απομάκρυνε από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκε τις προσωπικές απαιτήσεις τους, για ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του. Ξεκαθαρίζει τέλος

ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές.

** Παύει να ισχύει από σήμερα η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασών ΠΕ Καβάλας και Θάσου, ύστερα από την εισήγηση της ΠΥ Καβάλας. Ωστόσο διατηρείται το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων Φορέων για τις περιπτώσεις που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στο «3».

** Η επεξεργασία και υγειονομική ταφή απορριμμάτων από τον ΧΥΤΑ Καβάλας και η αποδοχή χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Καβάλας, προϋπολογισμού περίπου 8.200.000 ευρώ, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ.

** Ογδοντάχρονος κινδύνεψε ενώ κολυμπούσε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή των Πεντακοσίων Καβάλας. Περίοικοι αντιλήφθηκαν την προσπάθειά του να βγει από τη θάλασσα και προσέτρεξαν σε βοήθεια.

** Μια 43χρονη συνελήφθη στις Κρηνίδες Καβάλας, επειδή μπήκε σε σπίτι και αφαίρεσε από το εσωτερικό ένα πορτοφόλι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και ένα έγγραφο. Στην κατοχή της βρέθηκαν 40 ναρκωτικά δισκία καθώς και τα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

** Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 36 και 29 ετών, καθώς επιχειρούσαν να εισάγουν βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, φυσίγγια και πέντε καπνογόνα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 29χρονου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν επίσης ένα περίστροφο κρότου – λάμψης και δύο φωτοβολίδες, τα οποία και κατασχέθηκαν.

** Συνεργασία και φέτος του δήμου Δράμας με τους συλλόγους φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών για δωρεάν μαθήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας ή ξένων γλωσσών σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.

** Τμήμα αρτοποιών θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ λόγω της μεγάλης ζήτησης για αρτοποιούς που παρατηρείται στην Καβάλα. Ο Διευθυντής της Σχολής, Γιάννης Πασχαλίδης επεσήμανε ότι οι αρτοποιοί θα αναλάβουν το κόστος αυτού του τμήματος.

** Η παρουσίαση του βιβλίου του Κοσμά Χαρπαντίδη «Κάπα Ποιητού» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στον Φάρο με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο και το έργο θα μιλήσουν η σκηνοθέτης Κατερίνα Συμεωνίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός και Παύλος Σταυρόπουλος.

** Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού με ελεύθερη είσοδο.
Στην Καβάλα και Δράμα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Bυζαντινό Κάστρο Ανακτορουπόλεως στη Νέα Πέραμο με αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου και το αρχαιολογικό Χώρο Καλής Βρύσης Δράμας. Ανοικτό θα παραμείνει έως τις 12 τα μεσάνυχτα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

** Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει μουσική βραδιά στο Φάρο με Φεγγάρι με την Ελένη Γαλανοπούλου, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στις 9 το βράδυ. Την Ελένη Γαλανοπούλου συνοδεύουν ο Glen Capra στο πιάνο και ο Κώστας Κατιώνης στην κιθάρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Στο νησί της Θάσου θα πραγματοποιηθούν οι 2 πρώτες εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia. Απόψε (Παρασκευή) θα γίνει η πρώτη εκδήλωση στην παραλία του Λιμένα με το μουσικό σχήμα «The Drugstore Men και αύριο (Σάββατο) η δεύτερη, στην παραλία των Λιμεναρίων με το μουσικό σχήμα «Piano Forte». Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

** Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου ανεβάζει τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ισκούρια» την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 4 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού. Θα αποδοθούν και θα αναβιώσουν οι χοροί της ευρύτερης περιοχής του Πόντου στην παραδοσιακή τους μορφή. Στην παράσταση θα λάβουν μέρος χορευτικά και εκπρόσωποι χοροδιδάσκαλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πλειάδα γνωστών μουσικών και ερμηνευτών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

** Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, το φως, αμθ, εκλογες, χυτα, συλληψεις, οαεδ, καβαλα, φως, δραμα, νέα, egnatia, men, piano, καιρος, ert, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, Ινδικοί χοροί, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ελενη, φυσιγγια, δωρεαν, ηθοποιοι, θαλασσα, θρακη, κιθαρα, μουσικη, ναρκωτικα, νησι, πλαισιο, πυροτεχνηματα, υπουργειο πολιτισμου, φως, χυτα, egnatia, αμθ, αννα, βεγγαλικα, βιβλιο, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γινει, δυνατοτητα, εγγραφο, ευρω, ερευνα, ετων, υπηρεσια, ισχυει, κελσιου, λογο, μακεδονια, μικρο, μνημεια, μορφη, παιδια, παρουσιαση, πιανο, σπιτι, σχεδιο, σχολειο, τμημα, το φως, φεγγαρι, φεστιβαλ, χρηστος, ψευτικα, ωδειο, μποφορ, δημητρης, υπουργειο, κωστας, κυριακη, men, παυλος, πληροφοριες, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα