Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 24-8-2018

10:04 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 24 Αυγούστου 2018
Υγεία
Αχ. Σαχπατζίδης: «Ο ιός του δυτικού Νείλου υπάρχει από το 2010 στην ΑΜ-Θ»
Από το 2010 η Δ/νση Κτηνιατρικής της ΑΜ-Θ, υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα που ελέγχει την κυκλοφορία του ιού του δυτικού Νείλου σε ολόκληρη την περιφέρεια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Κτηνίατροι παίρνουν δείγματα από άγρια και ήμερα πτηνά και κάνουν εντοπισμό της κυκλοφορίας του ιού.
Από τα αποτελέσματα βγαίνει το συμπέρασμα πως υπάρχει κυκλοφορία του ιού στην περιοχή μας και μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια

η κυκλοφορία ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την φετινή χρονιά, που η κυκλοφορία αποτυπώνεται μικρότερη.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΑΜ-Θ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η εντομοπροστασία πέρα από τους ανθρώπους θα πρέπει να εφαρμόζεται και στα οικόσιτα ζώα, όπως και η τακτική αλλαγή του νερού στις ποτίστρες, αλλά και η αποφυγή ποτίσματος τις απογευματινές ώρες.
Εγνατία Οδός
Ξεκίνησε η διανομή φυλλαδίων για τις πυρκαγιές στα διόδια
Ξεκίνησε από χθες η διανομή των φυλλαδίων της Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, από τους σταθμούς διοδίων σε Ίασμο και Μέστη.
Η παράδοση των εντύπων από την Πολιτική Προστασία έγινε από τις 8 Αυγούστου, ωστόσο λόγω γραφειοκρατίας και θερινών αδειών, καθυστέρησε η διανομή τους, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος της περιφερειακής υπηρεσίας της Εγνατίας οδού στην Κομοτηνή, Πασχάλης Τσουκαλάς.
Αυτοδιοίκηση
Οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσή του βλέπει καθαρά ο Χ. Μέτιος
Ανάβουν τα πνεύματα στην παράταξη που έχει την ευθύνη της Διοίκησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Αναγέννηση, καθώς με χθεσινή του ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, αναφέρει ξεκάθαρα για οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσής του, από Περιφερειακούς Συμβούλους που δεν έχουν πια θέση διοικητική, μαζί με κάποια ΜΜΕ.
«Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”, ενώ το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται αναφέρει ο κ. Μέτιος χαρακτηριστικά.
«Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε», τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Μέτιος.

Δύο Επερωτήσεις προς τον Χ Μέτιο από Φ. Καραλίδη
Επερωτήσεις καταθέτει προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συμμαχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Φώτης Καραλίδης, σχετικά με τα Πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών, που αγοράστηκαν από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ίντερεγκ, αν λειτουργούν και που. Η δεύτερη επερώτηση αφορά τον έλεγχο των δειγμάτων από τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου και ο συγκριτικός πίνακας σε σχέση με το 2017.
Ασφαλτοστρώσεις στην Κομοτηνή την Κυριακή
Στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017», την ερχόμενη Κυριακή, θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Σισμάνογλου, από το ύψος της οδού Ζυμβρακάκη έως την οδό Μ.Μ. Κωνσταντίου.

Κόμματα
Νέο χτύπημα Γαβρόγλου της εκπαίδευσης στη Θράκη
Ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων στη Θράκη , όχι μόνο τα καθιστά μη επιλέξιμα από τους καθηγητές αλλά και τα οδηγεί στην υποβάθμιση.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτεύτρια της ΝΔ στην Ροδόπη, Βούλα Ελευθεριάδου.
Η κ. Ελευθεριάδου υποστηρίζει πως ειδικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου στηΡοδόπη , τόσο λόγω της σύνθεσης του πληθυσμού, όσο και του γεωγραφικού της ανάγλυφου, απαιτείται η ενίσχυση της μοριοδότησης των χαρακτηρισμένων δυσπρόσιτων σχολείων και όχι η κατάργηση της όπως επέλεξε να πράξει ο κ Γαβρόγλου.
Μουφτεία
Βοήθεια συγκέντρωσαν τα τεμένη της Θράκης για τους πυρόπληκτους
Συνέντευξη τύπου θα δώσουν σήμερα Παρασκευή στις 15:00 το μεσημέρι στην αυλή της Νεολαίας Κομοτηνής, για το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε από τα ιερά τεμένη της Θράκης για τους πυρόπληκτους της Αθήνας με την υποστήριξη των συλλόγων Θρησκευτικών Λειτουργών Κομοτηνής και Ξάνθης .
Σύλλογοι

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμεια 2018»
Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμεια 2018» διοργανώνει από αύριο ως τις 29 Αυγούστου η Πολιτιστική Στέγη Νέου Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός».
Συγκεκριμένα αύριο στις 21.00: Έντεχνη βραδιά με των Γιώργο Παππά (συμμετέχει ο Ανδρέας Αργυρίου).
Την Κυριακή 26 Αυγούστου19.00: Μέγας Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην παραλία Ερασμίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμονος. Στις 20:00: Δεξίωση στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Ερασμίου προς τιμή του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου από τον Σύλλογο Γυναικών «Γαία» και το Κ.Α.Π.Η. Ερασμίου, στις 21.30: Παραδοσιακή βραδιά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ερασμίου έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών (αυθεντικών και πιστών αντιγράφων) από την προσωπική συλλογή του Δημοσθένη Κουρτίδη (ώρες λειτουργίας 19.00-22.00).
Πολιτισμός
Με Γκαϊφύλλια ξεκινά το Φεστιβάλ της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο
Ξεκινούν από σήμερα το βράδυ οι θεματικές βραδιές-συναυλίες στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Δυτική Αττική.
Πρώτος που ανοίγει τις συναυλίες είναι ο τραγουδοποιός από την Κομοτηνή, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, σε μια συνάντηση του Ροκ με την παράδοση.
Οι συναυλίες θα μεταδίδονται και από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής.
Παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, με την παράσταση «Ο Έρωτας στη διαχρονικότητα του», από τα μέλη του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, αύριο Σάββατο και ώρα 9.00 μ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
Σκηνοθεσία- Επιμέλεια Κειμένων : Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνικά κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής
Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής για το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ξενάγηση όσοι το επιθυμούν την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 21:00 έως 23:00. βράδυ.
Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 4 ημεδαπών που επιχείρησαν κλοπές
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να διαπράξουν κλοπές από οικίες 2 ηλικιωμένων σε χωριό της Ξάνθης με τη μέθοδο της απασχόλησης .Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.

Αθλητική ενημέρωση
Μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας στο γήπεδο της Ξάνθης με Παναθηναικό

Δεν θα εκδώσει εισιτήρια για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό η Ξάνθη, λόγω της κόντρας που έχει η φιλοξενούμενη ομάδα με τους οπαδούς της , με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να δουν το παιχνίδι ούτε οι δικοί της οπαδοί, εκτός από τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :
«Μετά την με απόλυτο και κάθετο τρόπο δήλωση των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 17/08/2018, ότι δεν επιθυμεί τη διάθεση εισιτηρίων στους οργανωμένους και μεμονωμένους φιλάθλους της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ λόγω του άσχημου κλίματος που υπάρχει μεταξύ των φιλάθλων και της Διοίκησης, ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει ότι δεν θα διατεθούν εισιτήρια σε καμία ΘΥΡΑ του γηπέδου.

Η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας».

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, μμε, εκλογες, σχολεια, αθηνα, βιζυηνός, ροκ, δηπεθε, θεατρο, παναθηναικος, εισιτήρια, ξανθη, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, συλληψεις, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, αχιλλεας, ζωα, θρακη, ιος, μμε, πλαισιο, πνευματα, προγραμμα, πτηνα, υψος, ωρα, αναγεννηση, αννα, αττικη, βγαινει, βραδια, βραδυ, γηπεδο, δυναμη, δηπεθε, δηλωση, δηλωσεις, δυτικη αττικη, δυτικη, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, ευθυνη, εφορεια, κοστουμια, λειτουργια, ομαδα, οδος, οχηματα, περιφερειακο, κτηνιατροι, ροκ, σαββατο, συγκεκριμενα, συχνοτητες, σχεδιο, τιμη, τμημα, φεστιβαλ, χρηστος, ιωαννης, ωρες, αυλη, κυριακη, παιχνιδι, θανασης
Τυχαία Θέματα