Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:32 3/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ιδιαίτερα Ικανοποιημένη εμφανίζεται η διοίκηση του δήμου Καβάλας από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο σύνδεσμος ξενοδόχων για τις διανυκτερεύσεις στην πόλη της Καβάλας, στο 1ο εξάμηνο του 2018 που εμφανίζουν αύξηση 5% σε σχέση με πέρσι. Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, αυτό συμβαίνει παρά τον άστατο καιρό και την συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας, ενώ επισημαίνεται ότι ο δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην Καβάλα

σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

** Ο δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους, Περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης (270 θέσεις στο δήμο Καβάλας). Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής έως και 20 Αυγούστου 2018. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οδηγίες υποβολής αίτησης, θέσεις, ειδικότητες και απαραίτητα προσόντα, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

** Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 15% έως 90% προσφέρει στους καταναλωτές της η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε ότι αφορά τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια και με ανακοίνωση της, καλεί όλους όσους έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν σ’ αυτά, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά! Οι εκπτώσεις αφορούν ανέργους, αναπήρους και ανασφάλιστους καθώς και τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες που δεν ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό στο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ στο τηλέφωνο 2510 620 005.

** «Υπεγράφη από τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την πρώτη φάση του έργου τοποθέτησης αθλητικού δαπέδου στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης. Η δέσμευση του αναδόχου είναι ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και στο δημοτικό στάδιο θα υπάρχουν πλέον 8 διάδρομοι στίβου.

** Για ακόμα μια χρονιά το επιμελητήριο της Καβάλας θα δώσει το παρών στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης που φέτος θα διοργανωθεί για 83η χρονιά, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Με σχετική του ανακοίνωση προσκαλεί τις επιχειρήσεις της περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή, δεδομένου ότι τα οφέλη από την συμμετοχή τους σ’ αυτήν είναι πολλά. Όσες θελήσουν να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ΔΕΘ θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου, με το επιμελητήριο να αναλαμβάνει να καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο (ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασική διαμόρφωση του χώρου) καθώς και την μεταφορά των δειγμάτων.

** Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε χθες Πέμπτη (2 Αυγούστου 2018) από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Τούζλας 85χρονη. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

** Σεισμική δόνηση της τάξης των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 5:17 το απόγευμα (Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018) 51 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά των Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, κοντά στο Μπάνσκο. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Καβάλα τόσο στην πόλη, όσο και σε άλλες περιοχές του νομού.

** Ο Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και έρχονται το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

** Το «Lighthouse Festival», (το φεστιβάλ του Φάρου) θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 και 5 Αυγούστου 2018 στην περιοχή του φάρου της Παναγίας στην Καβάλα, στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για μία πολιτιστική, εθελοντική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Παναγίας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Στόχος του είναι η φιλοξενία καλλιτεχνών από ποικίλους χώρους της τέχνης, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Φάρο ως ένα χώρο πολιτισμού της πόλης. Στις εκδηλώσεις θα εμφανιστούν το Σάββατο (4/8) στις 7.00 το απόγευμα ο Φοίβος Δεληβοριάς παρέα με τον Κωστή Χριστοδούλου και την Κυριακή (5/8) οι «The Speakeasies Swing Band». Το διήμερο θα πλαισιώνουν κι άλλες καλλιτεχνικές δράσεις όπως χορός, κινηματογράφος, εκθέσεις φωτογραφίας και χειροποίητων κοσμημάτων.

** Μια μεγάλη συναυλία με μουσικούς που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (3 Αυγούστου 2018) στις 9 το βράδυ στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» από το σχήμα των Αδελφών Ευφροσυνίδη, «Βαρέα και Ανθυγιεινά» και «Η νύχτα με συμφέρει», με τραγούδια του πολυοργανίστα και συνθέτη Μιχάλη Πρεπόνη σε ποίηση του Νίκου Καρούζου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8 € κανονικό και 5 € μειωμένο.

** Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θασίων Δρώμενα 2018» αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ στο Θεατράκι Θεαγένη στο Λιμένα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς της Θάσου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Γλαύκος».

** Συνεχίζεται η 20η Έκθεση Βιβλίου Καβάλας στην παραλία της πόλης στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Αυγούστου.

** Έκθεση comics δυο αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, του Ιταλού Giuseppe Palumbo και του Έλληνα Γιώργου Μπότσου πραγματοποιείται στη Δημοτική Καπναποθήκη. Η διάρκειά της θα είναι έως τις 10 Αυγούστου 2018.

** Η 3η Γιορτή Μελιού είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου στο Ζυγό Καβάλας από τις 7:30 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Η εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη μέλισσα ως μέρος της αλυσίδας της ζωής, οργανώνεται από το Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ζυγού.

** Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γέροντα «Ο Διδυμαίος Απόλλων» θα πραγματοποιήσει το ετήσιο καλοκαιρινό γλέντι το ερχόμενο Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γέροντα με τους «Μπάντα Τέτοια». Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει μουσική, χορό και πλούσια εδέσματα. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
** Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα δώσουν συναυλία στα Κάστρα της Νέας Περάμου την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής τους δουλειάς των τελευταίων δεκαετιών.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με κατά τόπους βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για τη σημερινή ημέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την αυριανή ημέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Ανατολικά.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, ηλεκτρονική, οαεδ, εκπτωσεις, δευα, συγκεκριμένο, δευακ, θεσσαλονικη, συμμετοχή, ΔΕΘ, εκαβ, σεισμος, θεατρο, νέα, μετάφραση, festival, δραση, μπλουζ, κτελ, giuseppe, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αθηνα, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, νίκος αναστασιάδης, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, αποτελεσματα, μπανσκο, μετάφραση, ηλεκτρονική, αυριανη, βουλγαρια, γυναικα, εθνικη, εκαβ, θανατος, μουσικη, νταλαρας, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, τηλεφωνο, τραγουδια, υψος, χορος, αθηνα μαξιμου, αυξηση, αιμιλιος χειλακης, βορεια, βραδυ, γλεντι, δευα, δευακ, δημος, διοικηση, δωσει, δρωμενα, διημερο, δονηση, εγινε, εκθεση βιβλιου, εκθεση, εκθεσεις, ερχονται, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, κελσιου, λαυρεντης μαχαιριτσας, μαξιμου, μαχαιριτσας, μελισσα, μπλουζ, μπορειτε, νυχτα, ποιηση, οχημα, πεμπτη, σαββατο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σχολειο, τριτη, φεστιβαλ, φοιβος, ωρες, μποφορ, γιορτη, ιδιαιτερα, giuseppe, κινηματογραφος, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, ριχτερ, θερμοκρασια, θεσεις, χειλακης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα