Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:25 15/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, επιστολή- ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με την συμφωνία για το Μακεδονικό. Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία, πέραν του ονόματος, εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα, την μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική εθνότητα, παρόλο που λίγες ημέρες πριν οι πολίτες σε 24 πόλεις της Ελλάδος, μια εκ των οποίων και η Καβάλα, δήλωσαν την αντίθεση τους στα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν.

**

Συμφέρουσα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας την συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων για την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Κώστας Μορφίδης. Ο βουλευτής σημείωσε ότι ούτως ή άλλως 140 χώρες είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία αυτό το κρατίδιο και με την συμφωνία αυτή διασφαλίζεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός της.

** Ημερίδα με θέμα «Η λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο πλαίσιο του Ν.4512/2018», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, αύριο Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Λατομικός Νόμος και ο Πολίτης – Επιχειρηματίας». Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης και Φυσικών Πόρων, Αθανάσιος Παντράκης, θα αναφερθεί στην αδειοδότηση των Λατομείων και από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Γρηγορόγλου, θα αναφερθεί στο Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Άσκησης της Εξορυκτικής Δραστηριότητας Μαρμάρου.

** Ξεκινά από σήμερα Παρασκευή η αστική γραμμή του ΚΤΕΛ Καβάλας για τις παραλίες Καλαμίτσα και Μπάτη. Τα δρομολόγια θα αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και συνεχίζουν έως τις 7.30 το απόγευμα με συχνότητα από 20 έως 60 λεπτά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση. Στη συγκεκριμένη γραμμή τα παιδιά έως 10 ετών κόβουν μισό εισιτήριο χωρίς την επίδειξη κάρτας.

** Εκατόν σαράντα χιλιάδες (140.000) θεατές παρακολούθησαν πέρυσι το Kavala Air Sea Show που φέτος θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου. Και φέτος η διοργάνωση θα αποτελείται από δυο τμήματα, αυτό που θα γίνει στην Καβάλα και ένα δεύτερο στον Δήμο Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Πέραμο. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο οργανωτικός διευθυντής του σόου Παναγιώτης Γεωργιάδης σχολίασε ότι η διοργάνωση Kavala Air Sea Show έχει κρατικές, διεθνείς και θεσμικές συνεργασίες, πολλούς χορηγούς, εθελοντές, αλλά και χορηγούς επικοινωνίας μέσω των οποίων θα γίνεται ζωντανή μετάδοση των αεροπορικών επιδείξεων. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη βάσει των στοιχείων η Καβάλα μέσω του Air Sea Show έγινε γνωστή σε 104 χώρες του κόσμου.

** Το 10ο Wood Wild Water Festival, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, με μία πλειάδα δράσεων και συναυλιών. Θα υπάρξουν δράσεις όπως τοξοβολία, paintball, θεραπευτική ιππασία, αναγνώσεις παραμυθιών, πεζοπορίες, αγώνες προσανατολισμού και συναυλίες με τους Villagers of Ioannina City, τους ΘΡΑΞ PANKC και τους Dead Ends. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου «Στο δρόμο του νερού» από την Καβάλα έως το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας και αγώνας ορεινής ποδηλασίας.

** Τις θερινές προβολές του ξεκινά από τη Δευτέρα ο κινηματογράφος «Ζέφυρος» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.
Την Κυριακή θα παρουσιαστεί στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί ένα μουσικό βραδινό με «Τραγούδια της Θάλασσας» από τον Μάκη Ευθυμιάδη και την καλλιτεχνική του συντροφιά.

** Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλές Πρακτικές- Μηδενική Φτώχεια» απέσπασε το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον γενικό τίτλο Bravo schools. «Ο τοίχος της Καλοσύνης», μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, ξεχώρισε ανάμεσα σε 545 συμμετοχές από 202 σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

** Την Τελετή Αποφοίτησης της εκπαιδευτικής δράσης «Πανεπιστήμιο Παιδιών» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 διοργανώνει σήμερα Παρασκευή ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στις 8.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Π.Ε Καβάλας.

** Ξεκινάει σήμερα (Παρασκευή) το Ετήσιο Basketball Camp της Ακαδημίας και των Τμημάτων Υποδομής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο 31ο mini basket αλλά και όλα όσα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Καλαμίτσας.

** Το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξυλορακέτας, της διασκέδασης που πλέον αποτελεί ένα εντυπωσιακό άθλημα με συγκεκριμένους κανόνες, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, στον Μπάτη, με τη συμμετοχή 65 αθλητών.

** Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα