Παρέμβαση κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος να παρέμβει κατά της συμφωνίας για τη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να δηλώσει δημόσια τη θέση του έχει ληφθεί ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε αυτή σήμερα Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο Κώστας Καραμανλής θα αναφέρει σαφώς ότι η συμφωνία είναι «βήματα πίσω» από τα όσα ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, είχε επιτύχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

στο Βουκουρέστι το 2008.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα πει ότι δεν διασφαλίζεται πλήρως το erga omnes (η χρήση έναντι όλων), αλλά και ότι θα πρέπει πρώτα να κάνουν βήματα τα Σκόπια και μετά να υπάρξει οποιαδήποτε πρόσκληση για έναρξη των διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η θέση του πρώην πρωθυπουργού θα έχει ως σημείο εκκίνησης ότι δεν υφίσταται «μακεδονικό έθνος», κάτι που ανέφερε και τον περασμένο Ιανουάριο σε συνομιλητές του, όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Realnews.

Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή πιθανότατα θα γίνει μέσω γραπτής δήλωσης, αν και δεν αποκλείεται να είναι τηλεοπτική.

Είναι μία από τις σπάνιες τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου το 2009. Σε προηγούμενη παρέμβασή του είχε πάρει θέση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2015. Εχει πάρει θέση ακόμη στο συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και στις αναμετρήσεις για τις εθνικές εκλογές μετά το 2009.

The post Παρέμβαση κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα