Στην υγεία των κορόιδων, γιατί έτσι τους αρέσει...

Κάποια πράγματα στη ζωή δεν έχουν εξήγηση. Είναι «έτσι» όπως φαίνονται. Για παράδειγμα όταν περπατάει κάποιος στους δρόμους της Αθήνας, ξέρει ότι η πρωτεύουσα έχει δήμαρχο. Φροντίζουν γι αυτό τα σκουπίδια, οι λακούβες, οι κλήσεις και όλα εκείνα που υποδηλώνουν την παρουσία ενός δημάρχου μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Το «θύμα» ξέρει και έχει εξήγηση γι αυτό που ξέρει. Ακόμα και όταν υπάρχουν στιγμές που αμφιβάλλει και αναζητά διαφορετική εξήγηση, ακόμη και τότε ο δήμαρχος φροντίζει να υπενθυμίζει την παρουσία του. Στην

προκειμένη περίπτωση έχει άποψη για το μέλλον της κεντροαριστεράς, εσχάτως και για τη συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση με τα Σκόπια.

Απαγορεύεται; Κάθε άλλο. Αρκεί, πριν εκφράσει την άποψη του για τη συμφωνία, προηγουμένως να κάνει τη δουλειά για την οποία τον εξέλεξαν οι δημότες της Αθήνας. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για κάθε πολίτη που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Κάποια πράγματα δεν εξηγούνται. Είτε γιατί είναι έτσι επειδή έτσι πιστεύουμε, είτε γιατί θέλουμε να το πιστεύουμε γιατί είναι «έτσι».

Για παράδειγμα ο Κατρούγκαλος στην χθεσινή του τοποθέτηση στη βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που έκανε η ΝΔ για τη συμφωνία με τα Σκόπια, χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ... έτσι. Κανείς δεν κατάλαβε τι είπε, αλλά χειροκροτήθηκε γιατί όσα είπε ήταν ανεξήγητα. Αυτός, εν αντιθέσει με τον Καμίνη, έκανε τη «δουλειά» με τις συντάξεις, αλλά δεν έκανε τη δουλειά για την οποία τον ψήφισαν.

Αλλά για να μην «αδικούμε» τον πατριωτισμό των κυβερνώντων, μήπως και κάποιοι από την αντιπολίτευση κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Έχουν πρόβλημα συνείδησης με το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά η συνείδηση τους έχει ρεπό όταν ψηφίζουν «μεταρρυθμίσεις» προκειμένου οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί να ζουν καλύτερα με λιγότερα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ, ή πιο απλά βοήθα με φτωχέ να μη γίνω σαν κι εσένα.

Πλείστα όσα τα παραδείγματα. Από τον Σταύρο Θεοδωράκη που βρίσκει καλή τη συμφωνία γιατί «έτσι» ή κάπως «έτσι», μέχρι τον Σπύρο Δανέλλη γιατί έτσι θα φανεί ότι είναι με την «πρόοδο» και όχι με τη «συντήρηση». Βλέπετε κατά τρόπο ανεξήγητο υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν, «έτσι», πως επειδή τάσσονται εναντίον της συμφωνίας οι εθνικιστές και οι ακροδεξιοί, αυτοί οφείλουν να είναι υπέρ. Κατάλοιπα της χούντας και ενός εθνικού κόμπλεξ απέναντι σε ό,τι αφορά το εθνικό συναίσθημα.

Όσο για τους ΑΝΕΛ και των αρχηγό τους, το «έτσι» είναι και γιουβέτσι. Πως εξηγείται να είσαι κατά της συμφωνίας γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά να εμπιστεύεσαι την κυβέρνηση που έχει συνάψει τη συμφωνία; Γιατί έτσι τους αρέσει. Και καλά αυτοί, αλλά οι συνάδελφοί τους στον ΣΥΡΙΖΑ, πως εξηγούν το γεγονός ότι είναι «ακροδεξιοί» όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά οι βουλευτές του Καμμένου, που επίσης διαφωνούν με τη συμφωνία, δεν είναι;

Με συγχωρείτε, αλλά εδώ υπάρχει εξήγηση. Τόσο για τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του κόμματός του, που κάνουν τα στραβά μάτια στον κυβερνητικό τους εταίρο, όσο και για τον υπουργό Άμυνας και τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Και δεν είναι η καρέκλα. Είναι όλη η... επίπλωση. Γιατί; Γιατί έτσι τους αρέσει, για να θυμηθούμε μια παλιά διαφήμιση μπύρας. Στην υγεία των κορόιδων...

Keywords
Τυχαία Θέματα