Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:39 21/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καταδικάζει με ανακοίνωσή της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι κατά κάθε πράξης βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Οι διαφωνίες σε θέσεις και απόψεις δεν λύνονται με την βία, αλλά με διάλογο και επιχειρήματα» καταλήγει η κ.Τσανάκα. Καταδίκη της επίθεσης και από τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή.

** Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των διοδίων, στην Εγνατία οδό,

πάνω από την Άσπρη Άμμο, παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι οι φορείς του νομού δεν στήριξαν αυτή την προσπάθεια του Δήμου ενώ το μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής, Μανώλης Κελεαϊδάκης παραιτήθηκε από την επιτροπή υποστηρίζοντας ότι δεν δίνει αγώνα αλλά ψάχνει για δικαιολογίες και καταμερισμό ευθυνών στους άλλους.

** Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δήμο Καβάλας, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιτευχθεί υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας στο οποίο ο Δήμος επιδιώκει να κατασκευάσει μία ξενοδοχειακή μονάδα και ένα Μητροπολιτικό Πάρκο.

** Ενημερωτικές συσκέψεις οργανώνουν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, με τη συμμετοχή των βουλευτών, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των Δήμων και φορέων που εμπλέκονται με την κτηνοτροφική παραγωγή.
Βασικό θέμα είναι οι συνέπειες για την Ελληνική Κτηνοτροφία από τη ραγδαία πτώση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, αιτίες και αφορμές της πτώσης και τρόποι και προτάσεις για την αντιμετώπισή της.
Το πρόγραμμα των συσκέψεων ξεκινά σήμερα στην Δράμα
στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου και στην Καβάλα στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» στο Διοικητήριο.

** Το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου θα επισκεφθούν οι Γιατροί του Κόσμου, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Με παιδίατρο και διοικητικούς θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών, κυρίως Ρομά. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στην Κινητή Μονάδα, την Τετάρτη από τις 9 το, πρωί τις 2 μετά το μεσημέρι. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου.

** Έως τις 31 Μαϊου θα λειτουργεί η έκθεση με τίτλο «Turmac: Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη» στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκθεση με αντικείμενα της μεγάλης καπνοβιομηχανίας Turmac της οποίας η έδρα ήταν στη Δημοτική Καπναποθήκη.

** Ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου στη Δράμα η διοργάνωση της «Δραμοινογνωσίας» μια εβδομάδα παρουσίασης των εξαιρετικών δραμινών κρασιών που συνθέτουν την γαστρονομική ταυτότητα της πόλης.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο στα ανοιχτά οινοποιεία του νομού ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων, «2ο Drama Wine Trail», με μια διαδρομή που περνά μέσα από Οινοποιεία και αμπελώνες, στην Αδριανή Δράμας.
Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη της Δράμα λόγω των εκδηλώσεων της Δραμοινογνωσίας.

** Με τη συμμετοχή 200 περίπου αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 12ος Ημιμαραθώνιος «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», μια διαδρομή που ακολουθεί την πορεία της αρχαίας Εγνατίας Οδού έως το Βαπτιστήριο της Λυδίας.

** Στην Α2 κατηγορία του πρωταθλήματος μπάσκετ επιστρέφει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μετά τη νίκη της επί των Ικάρων στις Σέρρες.

** Στην Α1 επιστρέφει ο ΑΣΕΑ Καβάλας. Η γυναικεία ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Καβάλας, με προπονητή τον Γιάννη Σταύρου, νίκησε στα μπαράζ τον Άρη Βούλας, το Πέρα Αθηνών και την ΧΑΝΘ.

** Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις προβλέπονται και για αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα