Πολιτιστικές διαδρομές στην Κρήτη

08:24 21/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές διαδρομές της Περιφέρειας Κρήτης στην Ελεύθερνα και σε όλη την ενδοχώρα του νησιού, όπως γνωστοποίησαν ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος των ανασκαφών στην Αρχαία Ελεύθερνα, Νίκος Σταμπολίδης.

Στόχος είναι η δημιουργία «ρεύματος» επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.
Στις δηλώσεις ο κ. Σταμπολίδης αναφέρθηκε στην υποστήριξη από την Περιφέρεια

Κρήτης του προγράμματος Πολιτιστικών Διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή της Ελεύθερνας και του Αρκαδίου, χαρακτηρίζοντας την Ελεύθερνα ως ένα μοναδικό μουσείο στην Κρήτη, παράλληλο -όπως είπε-με τα μουσεία της Ολυμπίας, των Δελφών και της Βεργίνας.
Επισημαίνοντας την χρησιμότητα του προγράμματος για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις «Πολιτιστικές διαδρομές», πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα με τον Δήμο Ρεθύμνου. Θα είναι ένα ηλεκτρονικό, διαδραστικό πρόγραμμα για τις Πολιτιστικές διαδρομές το οποίο περιλαμβάνει όλο το φάσμα από Ρέθυμνο μέχρι Αρκάδι και Ελεύθερνα».
Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών θα υλοποιηθεί σύντομα, στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης, και αναμένονται οι προτάσεις Δήμων, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και αρχαιολογικών υπηρεσιών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, οι δρόμοι του πολιτισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης μπορούν ν’ αναπτυχθούν μέσα από το πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και αφορά συνολικά κονδύλια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις. «Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που διατρέχουν οριζόντια την Κρήτη και ανάμεσα στα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν στον πολιτισμό, για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Κρήτης», εξήγησε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως «στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις εντάσσονται και οι πολιτιστικές διαδρομές. Είναι μια στρατηγική που έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όλων των πολιτιστικών δρώμενων, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, προς την ενδοχώρα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα