Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:23 4/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Πανεπιστημιακή σχολή Θετικών Επιστημών, με τρία τμήματα (Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής) και Σχολή Επιστημών Διοίκησης με δύο τμήματα (Διοικητικής Τεχνολογίας και Λογιστικής Χρηματοοικονομικής) θα λειτουργήσουν στην Καβάλα στο πλαίσιο της συνένωσης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ΤΕΙ, όπως κατέληξε η επιτροπή τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ΤΕΙ ΑΜΘ,

ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου κατά τη συνεδρίασή της στη Θεσσαλονίκη. Μια Τρίτη σχολή σχεδιάζεται για τη Δράμα με δύο τμήματα, Δασικών Επιστημών και Βιοτεχνολογίας ενώ θα λειτουργήσει Τμήμα Διεθνών Σπουδών στη Μηχανική Πετρελαίου.

** Εντολή για την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της εταιρίας «Εγνατία οδός Α.Ε.» να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου των διοδίων στην περιοχή της Παράκαμψης της πόλης της Καβάλας, έδωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Έως ότου συζητηθεί στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που ήδη έχει κατατεθεί από τον Δήμο Καβάλας, από τις 28 Ιουλίου 2017.

** Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι με αποκλειστικό θέμα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1». Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι στις 7 Μάϊου συνεδριάζει η Π.Ε.Δ οπότε πρέπει να προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

** Έναρξη των πτήσεων για την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με το Βέλγιο. Σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Καβάλας η πρώτη πτήση από Βρυξέλες. Δύο πτήσεις θα γίνονται την εβδομάδα έως τις 10 Οκτωβρίου.

** Ομιλία με δυνατότητα ερωτοαπαντήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, την Ευρώπη της αλληλεγγύης και την πρόταση rescEU για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιήσει στην Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 η ώρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Λούσυ» και η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό που πρέπει όμως αρχικά να δηλώσει την συμμετοχή του στο

** Πολιτική πολιτιστική εκδήλωση για τις δίκες Καβαλιωτών στο Έκτακτο Στρατοδικείο Δράμας την περίοδο 1946 – 1952 διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα στον κινηματογράφο «Απόλλων». και περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, φωτογραφικού υλικού, εφημερίδων της εποχής κ.ά.

** Στη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΤΡΑΔΕΣ” Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας βυθίστηκε σκάφος χθες τις πρωινές ώρες. Κατά την επέμβαση περιπολικού σκάφους του λιμενικού διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβαίνοντες του βρισκόντουσαν σε βραχώδη ακτή, από όπου και περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Νέας Περάμου και στη συνέχεια για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

** Τα εγκαίνια των βάσεων του ΕΚΑΒ Δράμας στην Δημοτική Κοινότητα Αγ. Αθανασίου (Κοινοτικό Κατάστημα) και στη Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου (Ιστορικό Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεούν αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα.

** Έργα βελτίωσης αγροτικών δρόμων στους Δήμους Αβδήρων, Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Θάσου και Νέστου χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Α.Μ.-Θ.. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.192.000 ευρώ.

** Τις δημιουργίες τους στο κοινό της Καβάλας και της Δράμας θα παρουσιάσουν είκοσι δύο καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στις δύο πόλεις. Στην έκθεση συνυπάρχουν ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, κόμικ και video art. Η έκθεση με τίτλο Drama Kavala Art Walk 2018 θα λειτουργήσει αρχικά στην Καβάλα από σήμερα μέχρι 11 Μάϊου στην Δημοτική Καπναποθήκη και στη Δράμα από 23 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου στην Αίθουσα «Ελευθερία».
Τα εγκαίνια στην Καβάλα θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Παρασκευή) στις 7 το απόγευμα, παρουσία των δημάρχων των δύο πόλεων και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

** «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται στην Καβάλα σήμερα Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 31 δράσεις στο κέντρο της πόλης από φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες.

** Γνωστές συνθέσεις και τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου θα ερμηνευτούν από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας μαζί με τον ίδιο το συνθέτη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση και τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.
Η συναυλία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου στις 10 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες αναμένονται σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται το Σαββατοκύριακο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα