Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:36 26/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί για 2,5 ώρες περίπου η δυτική, βορειοδυτική πλευρά της πόλης της Καβάλας, λόγω βλάβης σε πυλώνα της ΔΕΗ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 12 περίπου το μεσημέρι.

** Στην ανάγκη συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων με τις μεγάλες χημικές βιομηχανίες της περιοχής, για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής ρύπανσης, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκαν χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με πρωτοβουλία της Δημάρχου Καβάλας. Έγινε ενημέρωση

για το πως διαπιστώνεται η ρύπανση και πως μετράται, θέματα για τα οποία έκαναν σχετική ανάλυση οι ειδικοί επιστήμονες και οι εκπρόσωποι της KAVALA OIL. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, όπως και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες, εξήγησαν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο ζήτημα. Από την συνάντηση απουσίαζαν εκπρόσωποι της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.

** Το θέμα της διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.
Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα, το Βιοτεχνικό Πάρκο από τη στιγμή που ξεκίνησε είχε μια απαξίωση, μια στασιμότητα, αφού μόνο μια επιχείρηση έχει κατορθώσει να ενεργοποιηθεί σε αυτό όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Δέμπας επεσήμανε ότι επιβάλλεται οι τρεις εταίροι, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο και ο Δήμος Καβάλας να πάρουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα πρέπει να πορευτούν εφεξής καθώς οι υποχρεώσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι της τάξεως των 640.000 ευρώ.

** Παράταση του τελευταίου δρομολογίου από τις 21.30 στις 22.00 από Κεραμωτή προς Λιμένα, επετεύχθη μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, υπήρξε μια σειρά διαμαρτυριών από τουριστικούς πράκτορες και ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στη Θάσο, οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα ότι η τελευταία πτήση του Σαββάτου από την Πολωνία προσγειώνεται λίγο μετά τις 21.00 στο «Μέγας Αλέξανδρος» και δεν προλαβαίνουν οι επιβάτες της να περάσουν στο νησί με το τελευταίο δρομολόγιο που έχει οριστεί στις 21.30. Ο κ. Μαρκόπουλος επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο που αποφάσισε να παρατείνει το δρομολόγιο του Σαββάτου, το τελευταίο, από Κεραμωτή προς Θάσο στις 22.00.

** Με απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2018 έως και 30-9-2018 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.
Η απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 4 Μάϊου 2018 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».
Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

** Πρόγραμμα κοπής ξεραμένων δένδρων θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Δασαρχείο Καβάλας σε μία προσπάθεια να μην προσβληθούν τα υγιή δένδρα στα περιαστικά δάση.

** Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Γυναίκες” της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ξάνθης, το Σάββατο 28 Απρίλη στις 7:30 το απόγευμα στις Αποθήκες Μεταλλίων στα Λιμενάρια.

** Η πρώτη ενημερωτική δράση για τη δημιουργία Τοίχων της Καλοσύνης στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 10 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη. Η πιλοτική εφαρμογή της δράσης ξεκινά με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη του Συλλόγου Πνοή και με τη συνεργασία του 6ου Γυμνασίου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

** Πικ-νικ στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και σχολεία, στο
πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας του LET’S DO IT GREECE, την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.
Νωρίτερα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες δράσεις καθαριότητας– δεντροφύτευσης και εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία της πόλης.
Παράλληλα θα υπάρξουν ποικίλες δράσεις για τα παιδιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 τις οποίες θα συντονίζουν εθελοντικά ο Φορέας Διαχείρισης Ροδόπης με εκπαιδευτικά παιχνίδια, η Ένωση Κυριών Δράμας και ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας.

** Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Η Βιογραφία του πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από την Παρασκευή 27 έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου και από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρόκειται για την ιστορία ενός σπιτιού της Καβάλας του 1903 και των ιδιοκτητών του. Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος.

** Μαθητές και μαθήτριες από τις σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας θα πάρουν μέρος σε Ανοιχτό Μάθημα Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιήσει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Το μάθημα θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή, πρωινές ώρες (9-1) στον χώρο του Λυκείου στην Καβάλα.

** Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη Μνήμη του Αποστόλου Παύλου από τις 5-9 Μαΐου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο». Εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη ΦΝΘ και το Μουσικό Σχολείο. Στόχος και επιθυμία του Δήμου καβάλας είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για την πόλη, ανέφερε η χθες σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην περιοχή ωστόσο από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα