Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:02 28/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Για απώλεια εισοδήματος που ξεπέρασε, το 2017, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, μιλούν οι 370 πατατοκαλλιεργητές Κάτω Νευροκοπίου του νομού Δράμας. ‘Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Θοδωρής Ιφόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλλον της πατατοκαλλιέργειας στο Κάτω Νευροκόπι μοιάζει αβέβαιο και το 2018 αναμένεται μια πολύ δύσκολη χρονιά». Εκτίμησε ότι «φέτος οι καλλεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή αναμένεται να είναι μειωμένες σε ποσοστό 20%».

** Με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο

υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα συναντηθεί σήμερα η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσης του ιδρύματος με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε θα συζητήσει το ενδεχόμενο της συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών.

** Η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστα Μπαντίκο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να πληροφορηθούν οι βουλευτές, επίσημα από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, αν η Καβάλα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της αντίληψης του 14χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

** Σεμινάριο εκπαίδευσης σε θέματα εργασιακά και εκλογικών διαδικασιών θα πραγματοποιήσουν από κοινού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Οι πρόεδροι των δύο φορέων συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν τους τρόπους αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ τους.

** Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, η έκθεση Synergeia αλλά και η λειτουργία της περιφερειακής επιτροπής ισότητας αποτελούν αντικείμενο επερωτήσεων στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στην Κομοτηνή.
Θα ζητηθεί επίσης, η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΙ για το έργο «Προκαταρκτικές ενέργειες για την ένταξη του παραποτάμιου δάσους Κοτζά Ορμάν στο πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» καθώς και αυτής με τους δήμους Δράμας και Παρανεστίου για τις εκδηλώσεις της φετινής ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.

**Ανοικτά 11 με 3 θα είναι τη Κυριακή των Βαϊών, τα εμπορικά καταστήματα σε Καβάλα και Δράμα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Την Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι έως τος 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο 8.30 με 3.

** Το Τοπικό Τμήμα Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
διοργανώνει Πασχαλινό Café Bazaar σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, στο Καφέ «Hostel». Χειροποίητα χρηστικά δώρα όλα δημιουργίες των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, θα διατίθενται σε ελκυστικές τιμές με στόχο την ενίσχυση του εθελοντικού έργου του Σώματος.

** Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Η Ομίχλη των βουνών» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και φωτισμούς Μιχάλη Αγγελίδη, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

** Βραδιά κλασικής μουσικής με το τρίο του Μονάχου θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Kαβάλας σε συνεργασία με το Ωδείο Νεάπολης. Πρόκειται για τους μουσικούς Ιάσωνα Κεραμίδη στο βιολί, Matías Piñeira στο κόρνο και Carlota Amado στο πιάνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Στέγης του Συνδέσμου (Κύπρου 16 Καβάλα), την Πέμπτη 9 το βράδυ.

** Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, με αφορμή την πρόσφατη εισαγωγή του ρεμπέτικου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα «Ρεμπέτικο και Νεολαία», στις εγκαταστάσεις του Στρατηγού Καλλάρη 5, στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 8.30, η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τη συμμετοχή του Αγάθωνα Ιακωβίδη θα παρουσιάσει μια σειρά έργων των συνθέτων Μάρκου Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη. Την εκδήλωση προλογίζει ο γνωστός ρεμπετολόγος Πάνος Σαββόπουλος. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Δημοσθένης Παπαοικονόμο.

** Στο Αφιέρωμα στη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Η Χορωδία της Α΄ γυμνασίου θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη γαλλική ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας», μαθητές θα ερμηνεύσουν σόλο γνωστά γαλλικά τραγούδια με τη συνοδεία συμμαθητών τους στα όργανα.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα