Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:03 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Νέα τριμερή σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για τα λιπάσματα Καβάλας την Δευτέρα 24 Ιουλίου, υπό το πρίσμα της Απόφασης του δικαστηρίου σε μαζική αγωγή 56 απολυμένων με την οποία δικαιώνονται.
Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν η Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών της ΒΦΛ και οι τρεις «εμπλεκόμενες» εταιρίες ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC προκειμένου να διευκρινιστεί ο

τρόπος με τον οποίο θα εκτελεστεί η Απόφαση για την επιστροφή των απολυμένων στις εργασίες τους και την αποζημίωσή τους.

** Την ανανέωση των συμβάσεων 63 συμβασιούχων του δήμου, ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες για το λόγο αυτό. Η απόφαση αφορά όσους εργάζονταν στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου έως τις 7 Ιουνίου 2017.

** Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Είναι η 57η κατά σειρά Μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και η 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

** Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της, στη συμβολή των οδών 1ης Ιουλίου και Χρυσοβέργη, στη Δράμα λειτουργεί από σήμερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και οι υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, στο κτίριο λειτουργούν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνση Αστυνομίας, το Τμήμα Ασφάλειας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Δράμας που είναι στη διάθεση του κοινού.

** Πιθανή είναι η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κάτι που θα δώσει πανεπιστημιακή διάσταση στο ΤΕΙ. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αθανάσιος Μητρόπουλος δήλωσε πως έχει ξεκινήσει μία ακαδημαϊκή συζήτηση για την συνένωση των δύο ιδρυμάτων με στόχο την γιγάντωση τους.

** Ξεκίνησε χθες (Πέμπτη) στη συνοικία της Παναγίας Καβάλας το Cosmopolis Ethnic Festival 2017 που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Ελλάδα (Ήπειρος), Πορτογαλία, Κροατία, Αρμενία, Περού, Μεξικό, Βουλγαρία, Αίγυπτος φιλοξενούνται στις σκηνές και τα περίπτερα του Φεστιβάλ. Απόψε στο Φρούριο θα δοθεί συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά και των Mode Plagal. Παρουσιάζονται καθημερινά χοροί και γεύσεις από τις φιλοξενούμενες χώρες, κινηματογράφος, εικαστικά, ενώ υπάρχουν πολλές δράσεις για παιδιά.

** «Της γειτονιάς τα ακούσματα» ονομάζεται η εκδήλωση που οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Περάμεια 2017», Παρασκευή (21 Ιουλίου) στις 9 το βράδυ στην παραλία της Νέας Περάμου με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για την ετήσια παράσταση των τμημάτων παραδοσιακών χορών του συλλόγου τα οποία θα συνοδεύει η τραγουδίστρια από τη Τουρκία Ντιλέκ Κότς και το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

** Για 15η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Καλαμποκιού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αντιφιλίππων, το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ. Στον χώρο της εκδήλωσης θα διανέμονται δωρεάν ψητό και βραστό καλαμπόκι ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

** Το 3ο φεστιβάλ γευσιγνωσίας που διοργανώνει η ομάδα καταγραφής και διάσωσης παραδοσιακών συνταγών του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο χταπόδι και στις γευστικές παραλλαγές του. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ στις αποθήκες των Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου.

** Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας», παρουσιάζεται το Σάββατο 22 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου. Συγχρόνως παρουσιάζονται υπέρτιτλοι στα αγγλικά.

** Τον αγώνα δρόμου «Τσαμκιράνεια 2017» θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Παγγαίου το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα Ανθυπολοχαγού Δημήτριου Τσαμκιράνη με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.

** Το Γραν Πρι Στίβου «Δαβιτζόγλεια», αφιερωμένο στη μνήμη του Καβαλιώτη αθλητή Μίμη Δαβιτζόγλου, διοργανώνει ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Θα αγωνιστούν περισσότεροι από 300 Έλληνες και Κύπριοι αθλητές, μεταξύ αυτών κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα