Κέρκυρα – Κερκυραίων Δήμος: Χωρίς προγραμματισμό οι κατασκηνώσεις

11:38 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική έναντι της Δημοτικής Αρχής ασκεί με ανακοίνωσή της η παράταση «Κερκυραίων Δήμος» με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα προετοιμασίας των κατασκηνώσεων στο Βίδο και τα Γουβιά. Η παράταξη της κυρίας Υδραίου κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα και επαναλαμβανόμενα αδιέξοδα που οδηγούν στη λογική των απευθείας αναθέσεων. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:
«Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές ενός παραλογισμού στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παιδικές κατασκηνώσεις τόσο του Βίδου όσο και των Γουβιών, όπου φιλοξενούνται κατά τις τελευταίες

δεκαετίες εκατοντάδες παιδιά της Κέρκυρας (και ΑμΕΑ), κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Όπως παρατηρείται και μ’ άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας, η Δημοτική Αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις χωρίς προγραμματισμό και χωρίς υπεύθυνη επεξεργασία των σημαντικών ζητημάτων. Η έλλειψη σοβαρότητας στη διευθέτησή τους αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο θέμα κατατέθηκε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μάλιστα μία ημέρα πριν τη λήξη της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σκούπουρα.. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι , όπως απεδείχθη και έγινε αντιληπτό από σύσσωμη την Αντιπολίτευση, ουσιαστικά προτάθηκε η ματαίωση του διαγωνισμού και ασκήθηκε εκβιασμός για να οδηγηθούμε σε απευθείας αναθέσεις. Δεν γνώριζε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και οι υπεύθυνοι, ότι εδώ και δεκαετίες λειτουργούν κατασκηνώσεις με ευθύνη του Δήμου, οι οποίες μάλιστα όσον αφορά στα Γουβιά επιδοτούνται από το Υπουργείο Εργασίας και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι από καιρό στη διάθεση του Δήμου; Γιατί , εφόσον η κατασκηνωτική περίοδος είναι δεδομένη δεν συζητήθηκε το θέμα έγκαιρα, ώστε να ολοκληρωθούν και οι απαιτούμενες διαδικασίες για να υπάρξει ομαλή λειτουργία και να μην βρισκόμαστε τελευταία στιγμή με την πλάτη στον τόίχο για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα; Γιατί πρέπει να οδηγούμαστε σε «αδιέξοδο» και να καταφεύγουμε σε απευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής παρακάμπτοντας ή πριν καν ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία; Γιατί τόση αμέλεια, καθυστέρηση ,έλλειψη συντονισμού και ανευθυνότητα όταν μάλιστα και πέρυσι έγιναν τα ίδια λάθη και στο πάρα πέντε σώθηκαν οι κατασκηνώσεις;
Ο κ. Δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της καθυστέρησης, αλλά και της αστοχίας στο χειρισμό του ζητήματος, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ως ήττα» για την τοπική μας κοινωνία.
Σημειώνουμε ,ότι τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και (μικρο)πολιτικές, που δεν αρμόζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα. Ως Αντιπολίτευση στηρίζουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις τη λειτουργία των κατασκηνώσεών μας, όπου τα παιδιά ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων βρίσκουν σωματική και πνευματική αναψυχή. Καταδικάζουμε, όμως, απερίφραστα τόσο τις προειλημμένες αποφάσεις, εκτός νομικού και θεσμικού πλαισίου, όσο και τις εκβιαστικές πρακτικές προς τους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να πάρουν αυθαίρετες αποφάσεις χωρίς καν προγενέστερη σωστή ενημέρωση.
Όσο για αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο και κατακρίνουν τους δημοτικούς συμβούλους που δεν δέχτηκαν να παρακάμψουν τις νόμιμες διαδικασίες, θα έπρεπε αντί γι’ αυτό να καταδείξουν τους πραγματικά υπεύθυνους, που είναι οι πολιτικά ιστάμενοι που διαχειρίστηκαν πλημμελώς και αμελώς ένα τόσο λεπτό ζήτημα.Απο την πλευρά μας ,η παράταξή μας ανέκαθεν στήριζε και θα στηρίζει κάθε δραστηριότητα και λειτουργία που αποβαίνει υπέρ της στήριξης των ευαισθητων και αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι και τα Αμεα. Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στην ευαισθησία!
Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να υποβάλλονται προτάσεις και λύσεις, που μπορούν να θεραπεύουν τα σημαντικά ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και να συμβάλλουν καθοριστικά στην υποδειγματική λειτουργία και διαφάνεια του θεσμού της πρωτοβάθμιας τοπικής μας αυτοδιοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα