Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:08 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Ένσταση κατά της αδειοδότησης της Λιπάσματα Καρβάλης
Ένσταση κατά της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, που εγκρίνει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. κατατέθηκε χθες το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Την ένσταση υπέβαλε το Σωματείο Απολυμένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με την οποία προβάλλεται σειρά νομικών επιχειρημάτων που αφορούν

στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας κατά της διαδικασίας αδειοδότησης καθώς και ζητήματα που αφορούν την τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων λειτουργίας της Βιομηχανίας.

Παγγαίο: Επίσκεψη του νέου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού
Εθιμοτυπικό αλλά και ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή επίσκεψη του νέου θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη και του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, «Εργοανάπτυξη», Αλέξανδρου Ιωσηφίδη στον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης τέθηκαν και θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία του Δήμου Παγγαίου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον τομέα του τουρισμού, την «Εργοανάπτυξη ΑΜ-Θ Α.Ε», ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Δράμα: Σύσκεψη με τους εργαζόμενους των ΤΟΕΒ
Το θέμα της εποπτείας των ΤΟΕΒ, που από 1 Μαρτίου 2017 πέρασε στην αρμοδιότητα των Περιφερειών συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη με τις διοικήσεις και τους εργαζομένους των ΤΟΕΒ του νομού Δράμας. Ακόμη, προτάθηκαν λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν από τις επιπλέον αυτές αρμοδιότητες που θα μεταβιβαστούν στην Περιφέρεια.

Καβάλα: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο ΤΕΙ
Με το πρόεδρο του ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας- Θράκης, Αθανάσιο Μητρόπουλο θα συναντηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Καβάλα: Εκδήλωση με την βουλευτή Ν. Κεραμέως
Εκδήλωση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας οργανώνει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. Καβάλας, με κεντρική ομιλήτρια την Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Νίκη Κεραμέως. Η εκδήλωση με θέμα την θέση της γυναίκας σήμερα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Καβάλα: Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στη Θάσο
Σειρά πολιτικών εκδηλώσεων για «τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, με φόντο τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στο 20ο Συνέδριο» διοργανώνει στη Θάσο, η τοπική Τομεακή Επιτροπή του κόμματος. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (10 Μαρτίου), στις 7 το απόγευμα, στο «Στέκι των Κυνηγών» στα Καλύβια Λιμεναρίων. Ομιλητής θα είναι το μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ, Βασίλης Καταπόδης. Η δεύτερη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (15 Μαρτίου).

Καβάλα: Μείωση 50% στα τέλη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων
Σε μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στις ασθενέστερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, προχωρά ο δήμος Καβάλας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται νόμιμα εγγεγραμμένους δικαιούχους επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου κατά τις 31/12/2016, δικαιούχους έκτακτου βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του συλλόγου «Πνοή» και του Εταιρικού Κοινωνικού Σχήματος «Στηρίζω» καθώς και πολύτεκνους οι οποίοι είχαν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχιας. Οι προϋποθέσεις για τη μείωση των τελών είναι οι δικαιούχοι να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχιας, όπως αυτό ορίζεται κάθε έτος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν από τη Δευτέρα 13 μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου, 9:00 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

Καβάλα: Διήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι
Διήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει Συναυλία – Αφιέρωμα στο Προπολεμικό και Μεταπολεμικό Ρεμπέτικο τη Δευτέρα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 8.30 το βράδυ. Τραγουδούν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης και η Σοφία Εμφιετζή. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Φώτης Σπαθάρης, Χρήστος Σαγώνας, Πασχάλης Κιούπκιολης, Γιώργος Παραπέρογλου. Υπεύθυνοι Μουσικών Συνόλων: Xρυσούλα Μίσχου, Δημοσθένης Παπαοικονόμου, Κωνσταντία Κύπρου.
Την Τρίτη θα γίνει διάλεξη με θέμα « Ερμηνεία Ρεμπέτικου και Λαϊκού Τραγουδιού» στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» από τις 11.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Παράλληλα, τις δύο ημέρες θα λειτουργεί Έκθεση Λαϊκών Μουσικών Οργάνων των Πέτρου Ζώτου, Γεώργιου Μίχου και Δημήτριου Στογιάννου.

Καβάλα: Έρχεται ο «Αγησίλαγος»
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το έργο του Δημήτρη Μπασλάμ «Αγησίλαγος». Αγησίλαγος…μια παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική. Γενική είσοδος 8 ευρώ.

Καβάλα: Επιδείνωση του καιρού
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα