Κοινή ανακοίνωση σωματείων για το εργατικό ατύχημα της Τρίπολης

10:43 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ήρθαν και τα εργατικά σωματεία των τεχνοεργατών-οικοδόμων, των εμπορικών επιχειρήσεων και της ενέργειας, για να τοποθετηθούν, με αφορμή του πρόσφατο εργατικό ατύχημα της Τρίπολης.

Τα σωματεία μιλούν για «εργοδοτικό έγκλημα«, ενώ γνωστοποιούν και τις διεκδικήσεις τους. Ζητούν:

» Την άμεση ολοκληρωμένη διερεύνηση και διαλεύκανση του ατυχήματος. Έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη μέτρων.

Την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας

της εργασίας. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. – Συστηματική παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ιδιαίτερη φροντίδα στις γυναίκες εργαζόμενες.

Την ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με επιστημονικό-τεχνικό προσωπικό και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή. Συστηματικούς ελέγχους για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντίστοιχο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας στην Αρκαδία καταργήθηκε και καλύπτεται από την Αργολίδα!!!. Το αποτέλεσμα είναι οι επιθεωρητές να τρέχουν πίσω από τα εργατικά ατυχήματα αντί να συμβάλουν στην πρόληψή τους».

από Δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα