Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:24 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει ως πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τις φωτιές της Θάσου. Ο δήμαρχος σημείωσε πως είναι μία τυπική διαδικασία για να καταθέσει ως μάρτυρας για το ατυχές γεγονός του νησιού.

Παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ Αν.Μακεδονίας για τις πυρκαγιές στη Θάσο. Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματός αποφάσισε να συστήσει ειδική επιστημονική επιτροπή που θα εξετάσει τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει και να υποβάλει

αναλυτικά δέσμη προτάσεων. Ζητά να σταματήσει η απαξίωση των δασικών υπηρεσιών. Επίσης, ζητά άμεση αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Θάσου καθώς έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος από το ζωικό τους κεφάλαιο λόγω της πρόσφατης καταστροφικής φωτιάς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές ότι αν δεν αποζημιωθούν άμεσα κινδυνεύουν με επαγγελματικό αφανισμό.

Η μικροπολιτική πάνω στα καμένα δεν ταιριάζει με την ηθική και την κουλτούρα της Αριστεράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Για δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης από τον Παράδεισο Νέστου έως το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Λιπασμάτων έκανε λόγο ο Διευθυντής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Μπεχράκης που έθεσε σε κίνδυνο το εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη οι δράστες διέρρηξαν 3 ειδικά φρεάτια κλειδωμένα, 26 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο, με σκοπό να προξενήσουν βλάβη στο εργοστάσιο. Ο ίδιος ήδη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και η υπόθεση διερευνάται.

Κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που τους αντιστοιχεί για το μήνα Σεπτέμβριο.
Ξεκινά η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία, αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίον δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Τον αντιδήμαρχο Καβάλας , Ηλία Καλανταρίδη επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και 3 καταστηματάρχες της Ερυθρού Σταυρού για το θέμα χρήσης πεζοδρομίου αλλά και στάθμευσης στις εσοχές των πεζοδρομίων. Ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητά στην αστυνόμευση στις οδούς Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού.

Ο ΟΣΕ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης διαδικασίας συντήρησης και ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου, από την Κυριακή 25/09/2016 θα διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας – Ξάνθης. Η διακοπή θα διαρκέσει χρονικό διάστημα 6-9 μηνών.

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μηχάνημα εξωσωματικής λιθοτριψίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο Καβάλας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, μέσω του ΕΣΠΑ.

Εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών και Ρομά στην περιοχή Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου θα πραγματοποιήσει αποστολή των Γιατρών του Κόσμου αποτελούμενη από παιδίατρο, νοσηλευτή και διοικητικούς την Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Τα εμβόλια είναι δωρεά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ και των Γιατρών του Κόσμου.

Οι γυναίκες πρόσφυγες που προσωρινά φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», προσκαλούν για έναν καφέ ή τσάι τις γυναίκες της Καβάλας, που είτε ενταγμένες σε γυναικεία σωματεία και άλλες συλλογικότητες είτε όχι, βρίσκονταν κάθε φορά που έφτανε καράβι με πρόσφυγες στο λιμάνι της Καβάλας για να τις υποδεχθούν και να τις εξυπηρετήσουν όπως μπορούσαν κατά την άφιξή τους στην πόλη. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας γίνεται γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές νέων μαθητών. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 18.00 – 20.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΛΕΚ.

Στα πλαίσια αφιερώματος στους Καβαλιώτες συγγραφείς, ο Σύνδεσμος Φίλων, Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει το βιβλίο του Διαμαντή Αξιώτη «Με χίλιους τρόμους γενναίος». Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

Τη φωτογραφική έκθεση: «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Καβαλιώτη φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη παρουσιάζει ο δήμος Καβάλας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και για έναν περίπου μήνα.

Το 2ο Αθλητικό Διήμερο, διοργανώνεται στην Καβάλα, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000 μ., αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών, 5 χιλ. & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών και ποδηλασία 60 χιλιομέτρων.

Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός στην Αν.Μακεδονία- Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα