Κομοτηνή: Ταχυφαγεία παντός καιρού

12:56 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αναστάσιος Δαβιδόπουλος, όταν έβαλε λουκέτο στο μικρό super market, που διατηρούσε στον οικισμό της Νέας Καλλίστης στη Ροδόπη, έκανε τη δική του αναζήτηση- έρευνα αγοράς και χωρίς να το βάλει κάτω επιχείρησε ένα διαφορετικό βήμα, αυτή τη φορά στο χώρο της εστίασης.

«Περνάμε μια μεγάλη κρίση με τον κόσμο να μην έχει χρήματα» δηλώνει την ώρα που ετοιμάζει για ψήσιμο τα κρεατικά της ημέρας. Δύο χρόνια τώρα βρίσκεται στον μικρό, αλλά όμορφα διαμορφωμένο χώρο, του ταχυφαγείου του, στο σταυροδρόμι της Νέας

Καλλίστης από τις επτά το πρωί έως αργά τα μεσάνυχτα.

«Σερβίρω γύρο, σουβλάκια, σουτζουκάκια, σάντουιτς, αλλά και ό,τι θελήσουν οι παρέες που επιλέγουν να καθίσουν στα τραπεζάκια» δηλώνει μιλώντας για τη δουλειά του. «Μερικές φορές νιώθω πως δεν αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια» προσθέτει ο κος Δαβιδόπουλος μην κρύβοντας την απογοήτευση του. «Πρέπει να επιβιώσουμε» τονίζει σημειώνοντας «παιδιά μεγαλώνουμε, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Πρέπει να παλέψουμε όσο μπορούμε».

Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της αγοράς και των επαγγελματιών. Κι ο ίδιος, όπως αποκαλύπτει, χρωστά τις ασφαλιστικές του οφειλές προς το Ταμείο του. «Δεν ντρέπομαι να πω ότι χρωστάω. Παλεύουμε και ό,τι βγει.» Παρά τις δυσκολίες της εποχής αναγνωρίζει πως η στήριξη από την τοπική κοινωνία δεν έχει χαθεί. «Αναγνωρίζουν την καλή προσπάθεια και τη στηρίζουν, όσο μπορούν, αλλά δεν υπάρχει το χρήμα, τι να σου κάνουν και οι πολίτες;» αναρωτιέται. Όσον αφορά στις επιλογές που έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας; Ο κος Δαβιδόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ποντάρει πάντα στην ποιότητα. «Τα κρέατα είναι τοπικής παραγωγής, όπως και ό,τι άλλο χρησιμοποιώ στην κουζίνα. Κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται, αλλά, υπάρχει πάντα αυτό το «αλλά»… δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο κι εκεί σταματούν οι καλές προθέσεις.»
Φώτο:Αναστάσιος Δαβιδόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα