Δυο προσωρινά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής επέλεξε το ΤΧΣ

19:05 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως για την προσωρινή πλήρωση δύο θέσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, κάνοντας ομοφώνως αποδεκτή την πρόταση του προέδρου του Γιώργου Μιχελή τόνισε πηγή του ΤΧΣ στο ert.gr.

Ο κ. Μιχελής πρότεινε τον Χρυσόστομο Στράτο για προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο και τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, στέλεχος του ΤΧΣ, για την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μπορεί να διορίσει το τρίτο άτομο, δεν πρότεινε κάποιον στη σημερινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η τελική έγκριση, ακόμη και για τις προσωρινές αντικαταστάσεις, ανήκει στο EuroWorking Group.

Η πλήρωση των δυο, τουλάχιστον, εκ των τριών θέσεων της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ είναι υψίστης σημασίας για να προχωρήσουν οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια των συστημικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός για την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ενώ η πλήρωση της τρίτης κενής θέσης στην εκτελεστική επιτροπή, είτε με προσωρινό μέλος, είτε με μόνιμο ανήκει στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα