Η Τσαριτσάνη μετρά τις πληγές της από τη χθεσινή νεροποντή

18:45 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Κώστας Καραγιάννης. Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης σχεδόν δύο ώρες δυνατής νεροποντής χθες το απόγευμα ήταν αρκετή για να φουσκώσουν τα τρία ρέματα που διασχίζουν τον οικισμό της Τσαριτσάνης και ενώνονται στον κεντρικό ποτάμι τον Ξηριά.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οικισμός δεν πλημμύρισε. Ζημιές ωστόσο,

έχουν προκληθεί σε 800 και πλέον στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ καταστροφές έχουν γίνει και στην αγροτική οδοποιία και σε ράμπες που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Ήδη παρεμβάσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχουν αρχίσει να γίνονται από χθες, όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης. «Συνεργεία του δήμου Ελασσόνας βρίσκονται επί ποδός από χθες το απόγευμα και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα προχωρήσουμε στην καταγραφή των ζημιών και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή τους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχει αποκοπεί η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες». Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε τέλος ότι σημαντικό ρόλο στην αποφυγή μεγαλύτερης ζημιάς έπαιξε και το γεγονός ότι είχε γίνει καθαρισμός ενός μεγάλου μέρους του ποταμού πριν 15 ημέρες με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η εκτόνωση του μεγάλου όγκου των υδάτων την ώρα της δυνατής νεροποντής.

Keywords
Τυχαία Θέματα