Δύο ιατρεία Covid-19 ζήτησε από τον Φ. Σερέτη η επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

15:04 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δημιουργία δύο 24ωρων ιατρείων covid-19 στον Βόλο ζήτησε από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Φ. Σερέτη η επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Εξήγησε ότι υπάρχουν δύο υπαρκτές δομές του συστήματος υγείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό (Κέντρα Υγείας Βόλου και Ν. Ιωνίας), τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετούν τον πληθυσμό της Μαγνησίας  και ασθενείς που παραπέμπονται  από ιδιώτες ιατρούς.  Ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της ΥΠΕ αφορά ένα, προς τον παρόν, ιατρείο με

λειτουργία 07.00 ως 21.00. Η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξε συγκεκριμένη δομή που μπορεί να λειτουργήσει το δεύτερο ιατρείο covid-19.

Επίσης συζητήθηκαν  αναλυτικά τα καίρια προβλήματα  υποδομών και στελέχωσης  των Κέντρων Υγείας ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας,  και ο κ. Σερμέτης ενημέρωσε ότι  για κάποια έχει δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους, και για κάποια άλλα, η επίλυσή τους παραπέμπεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

“Με υπεύθυνη στάση και πάντα με διάθεση παρουσίασης ρεαλιστικών προτάσεων και όχι με την λογική μια στείρας αντιπολίτευσης καλούμε ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει τα μέτρα που προτείνουμε, γιατί τα χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της θωράκισης της υγείας των πολιτών, τελειώνουν. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι πολύ σημαντικότερη υπόθεση από τις ιδεοληψίες της ΝΔ, στον πυρήνα της πολιτικής της οποίας υπάρχει η απαξίωση της δημόσιας υγείας” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα