Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας: Zητά έλεγχο για covid-19 κατά την είσοδο μεταναστών στη χώρα

14:19 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην άμεση εφαρμογή πρωτοκόλλων, διαδικασιών και εργαστηριακών ελέγχων, κατά την είσοδο των μεταναστών στη χώρα για την αποφυγή της διασποράς του COVID 19, υπογραμμίζει σε κείμενο του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, ενώ ζητά να υλοποιηθούν τα αιτήματα που υπέβαλε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας Μ. Χρυσοχοίδη και Β. Κικίλια και αφορούν:

1. Για την έναρξη των διοικητικών διαδικασιών διαχείρισης των μεταναστών, θα πρέπει να προηγείται ο εργαστηριακός έλεγχος και η αρνητική διάγνωση όλων των παράνομων μεταναστών

που συλλαμβάνονται για λάθρα είσοδο στην επικράτεια αρμοδιότητας της Γ.Π.Α.Δ.Αν.Μ.& Θράκης, όπως απαιτείται για την είσοδο των αλλοδαπών μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου.
2.Την δημιουργία ανά Διεύθυνση Αστυνομίας της Γ.Π.Α.Δ.Αν.Μ.& Θράκης αστυνομικών κρατητηρίων που να πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και κράτησης αλλοδαπών κρατουμένων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 και εφόσον παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος απομόνωσης τους, τότε και μόνο τότε να μετάγονται στις δομές διαχείρισης, περιορίζοντας τον κίνδυνο διασποράς του ιού.
3.Σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομικά κρατητήρια, σε δομές διαχείρισης του μεταναστευτικού θα πρέπει να υποβάλλεται σε εργαστήριο έλεγχο το σύνολο του προσωπικού, Αστυνομικό και πολιτικό, που υπηρετεί σε αυτές.

Όπως επισημαίνει, «αν δεν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω αιτήματα ο Έβρος κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. Η διαχείριση των μεταναστών χωρίς τον προηγούμενο εργαστηριακό έλεγχο τους σημαίνει ότι εκτίθενται σε κίνδυνο, οι συνοριοφύλακες, οι στρατιώτες, οι δικηγόροι, οι δικαστές, οι Εισαγγελείς, οι δικαστικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των δομών, οι οικογένειες όλων μας ,επομένως όλοι όσοι κατοικούμε στον Έβρο.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα