Δράσεις και προοπτικές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

18:43 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρώτη, μετά της θερινή σαιζόν συνάντησή του, είχε την Κυριακή το Δ Σ. του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Στην συνεδρίαση η συζήτηση αφορούσε αφενός στον απολογισμό των πολλαπλών και ποικίλων δράσεων που έλαβαν χώρα το εξάμηνο που πέρασε και αφετέρου στην χάραξη της νέας στρατηγικής και των σχεδιασμών του Φορέα για την νέα χρονιά του 2018.
Για όσους παρακολουθούν την δράση του Φορέα και «για όλους εμάς που τον συναπαρτίζουμε, στελέχη,

επιτροπές, ομάδες, εθελοντές – το εξάμηνο που πέρασε ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, ένα τιτάνιο έργο.»
Ο Φορέας, δρα και φέρνει αποτελέσματα,» μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που βρίσκεται το νησί και η χώρα μας, κάτω από πολλές πιέσεις και αντίξοες συνθήκες, εφαρμόζοντας τις αρχές της στρατηγικής μελέτης του για την ανάπτυξη του τόπου μας»:
• Στον πολιτισμό με τα μοναδικά στο είδος τους μουσικά φεστιβάλ, την Ακαδημία κιθάρας “Αρίων” και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το οποίο στηρίζουμε ενεργά.
• Στην γαστριμαργία και την τοπική παραγωγή με το πρώτο Lesvos Food Fest, που φιλοδοξούμε να συμπεριλάβει ολόκληρο το νησί και την τοπική παραγωγή του.
• Στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό με τις σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις (Molyvos Urban MTB, Lesvos Trail),
• Στην τουριστική προβολή του τόπου μας με φιλοξενίες δημοσιογράφων, Bloggers, καναλιών, στην παραγωγή διαφημιστικού υλικού και προώθησή του,
με εκδόσεις εντύπων και χαρτών, κ.λ.π. για την ενημέρωση και την προσέλκυση των επισκεπτών.
• Στην ανάπτυξη της Πύλης της Πέτρας με συνεχή στήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη των δρομολογίων και της επικοινωνίας με τα απέναντι παράλια.


Σε ανακοίνωσή του ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου τονίζει: «εγκαθιστούμε θεσμούς με αναπτυξιακή προοπτική και επιχειρούμε συνεχώς να διαπεράσουμε μίζερες λογικές, και ανταγωνισμούς στασιμότητας, να σπάσουμε κατεστημένες, μικρο λογικές, αντιλήψεις και να ανοίξουμε τον τόπο στο μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται διεθνώς βασισμένοι στην ανάδειξη των τοπικών μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η προτεραιότητα για μας είναι η συνείδηση της ατομικής ευθύνης του καθενός μας απέναντι στο τόπο μας, και στο μέλλον των παιδιών μας. Βασικό αξίωμα για όλους μας είναι η συμμετοχή μας στην διαμόρφωση του μέλλοντός μας, το τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας και τόπο μας και όχι τι κάνει ο τόπος μας και “οι άλλοι” για μας. Ο εφησυχασμός και η βεβαιότητα ότι κάποιος άλλος μας χρωστά και θα φροντίσει για μας και τα προβλήματά μας οδηγεί στην οπισθοδρόμηση και στην καταστροφή.
Δεν μπορούμε να εναποθέτουμε, πλέον, την όποια ευθύνη στον διπλανό μας στον άλλον, στον πολιτικό, στην κοινωνία, στην πατρίδα. Η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας.
Βασισμένοι στα στελέχη και της θεματικές επιτροπές, με το τεράστιο και παραδειγματικό στήριγμα των εθελοντών μας, με την βοήθεια των φίλων, των υποστηριχτών και των χορηγών μας θα συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους και να ορίζουμε θεσμούς που στοχεύουν στην θετική πορεία αυτού του τόπου, αυτού του νησιού. Είναι στο χέρι όλων μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται στον σύγχρονο κόσμο.
Η μοίρα είναι κοινή και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε!»

Keywords
Τυχαία Θέματα