Αλεξανδρούπολη: Ελ. Κουντουρά: «Προωθούμε νέες μορφές τουρισμού, υπηρεσίες , διαδρομές, όπως αυτή του Δυτικού Δρόμου Μεταξιού»

20:27 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για μία μοναδική ευκαιρία η οποία μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός διαρκούς εποικοδομητικού διαλόγου ώστε να σχεδιαστεί συντονισμένα και δυναμικά το μέλλον για την τουριστική ανάπτυξη, έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού , Έλενα Κουντουρά, από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε σήμερα, κάνοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού, με τη συμμετοχή

51 εκπροσώπων από 33 χώρες –εταίρους της Αναπτυξιακής πρωτοβουλίας Τουρισμού του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού, η οποία στοχεύει στην αναβίωση του ιστορικού δρόμου , συνδέοντας χώρες της Άπω Ανατολής και της Δύσης.

Όπως είπε η υπουργός, το υπουργείο , δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη «διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος στην Ευρώπη, προωθώντας νέες μορφές τουρισμού, νέες υπηρεσίες, νέους προορισμούς και νέες διαδρομές όπως αυτή του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού». Επιπλέον, ανέφερε πως η Ελλάδα και ο Ελληνικός τουρισμός έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και συνεργασία σε Μεσόγειο και Ευρώπη και πως το 2017 «αυξήθηκαν οι προκρατήσεις από 15% έως 70% από όλες τις βασικές αγορές και εκτός απροόπτου, θα είναι μία ακόμη χρονιά ρεκόρ στις τουριστικές μας επιδόσεις». Η επικεφαλής του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου, Άλα Περεσέλοβα, σημείωσε πως η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη του εγχειρήματος της αναβίωσης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού, ο οποίος θα συνδέσει, χώρες και θα ενισχύσει τις μεταξύ τους σχέσεις, θα συνδέσει μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στην εξάλειψη της φτώχειας. Η διοργάνωση του Εργαστηρίου ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ, στο υπουργείο Τουρισμού και την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα